Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

“Szoboszlai úgy játszik, mint ahogy én akartam” – Liverpooli elődje dicsérte a magyar sztárt

Nánási Antal

Frissítve 06/12/2023 - 18:01 GMT+1

Kellemesen természetes jelenséggé vált, hogy Szoboszlai Dominik liverpooli teljesítménye hétről-hétre váltja ki a nemzetközi futballban különféle szerepkörben dolgozók csodálatát. A sort most egy olyan futballista folytatja, akinek egészen furcsa kötődése van a magyar válogatott csapatkapitányához, tekintve, hogy Dominik épp a korábban általa betöltött poszton szerepel.

Szoboszlai Dominik

Fotó: AFP

Alex Oxlade-Chamberlain Törökországban is követi a Liverpool mérkőzéseit, Szoboszlai Dominik játéka pedig egyenesen lenyűgözi.
Alex Oxlade-Chamberlain az angol futball ünnepelt és elismert játékosaként szerződött 2017 nyarán Liverpoolba, ahova az Arsenaltól érkezett. Az évek során furcsa kettősség jellemezte liverpooli karrierjét, hiszen bár tagja volt a Bajnokok Ligáját, valamint Premier League-et is nyerő gárdának, a korábbi években őt sújtó folyamatos sérülések liverpooli időszaka alatt sem kerülték el.
A kapcsolat vége a külső szemlélő szemével egészen ridegre sikeredett, az angol válogatott futballistával ugyanis az előző szezon végén nem hosszabbított szerződést a Liverpool, minderről ráadásul, érintett társaival együtt, egy öltözői fülesnek köszönhetően szerzett tudomást, amelyet hamarosan a Liverpool hivatalos közleménye is követett. Előjele persze volt annak, hogy 2023 nyarán elválnak a felek útjai, Chamberlain ugyanis a 2023 február negyedikén lejátszott, Wolverhampton elleni idegenbeli mérkőzést követően két kivétellel a meccskeretben sem kapott helyet.
“A futball természetes velejárója, hogy a játékosok jönnek-mennek, ez az élet rendje, a csomag része. Nincsenek bennem rossz érzések a történtekkel kapcsolatban.”
A 35-szörös angol válogatott futballista mindezeket már a Besiktas játékosaként mondta el a napokban, amikor a Sky Sports riporterei látogatták meg őt Isztambulban.
picture

Alex Oxlade-Chamberlain

Fotó: AFP

Oxlade-Chamberlain beilleszkedése jól sikerült Törökországban. A bajnokságban egyetlen mérkőzés kivételével valamennyi alkalommal a pályán volt, amelyeken már három gólt is szerzett, valamint a nemzetközi porondon is komoly szerepet szánnak neki, csapata valamennyi Konferencia-liga-találkozóján ugyanis pályán volt.
Egy új országba, új környezetbe, nem utolsósorban pedig új futballközegbe csöppenve egy futballistában fokozottan is felerősödik az igénye annak, hogy élő kapcsolatot ápoljon az otthon maradottakkal. Oxlade-Chamberlain esetében mindez hatványozottan is igaz, ő pedig, mintegy megerősítve a Liverpoolból való harag nélküli távozást, korábbi csapattársaival is tartja a kapcsolatot és figyelemmel követi a klubot.
Nem kerülhette el a kérdést, miszerint kik azok a játékosok, akiknek a teljesítménye a leginkább ámulatba ejti? A rutinos angol futballista minderre magyar szíveket melengető felelettel válaszolt:
“Nagy élvezettel figyelem Szoboszlai Dominik játékát, ő gyakorlatilag az én posztomra érkezett. Lenyűgöző, hogy mennyire jó futballista, és hogy tulajdonképpen úgy játszik, ahogy én mindig is akartam. Technikai és fizikai képességek terén egyaránt erős, emellett pedig egy pozitív karakter.
Szerintem pontosan ő hiányzott a csapatba eddig. Trent rengeteget mesél nekem róla, persze azt is elmondta, hogy Dominik lövései mennyivel jobbak, mint az enyémek.
Dominik profiljában minden megvan ahhoz, hogy topjátékos legyen.
picture

Szoboszlai Dominik

Fotó: AFP

A Premier League-et a világ legerősebb, legjobb labdarúgó-bajnokságaként szokás kezelni. Más azonban a helyzet, ha valaki a ligában játszva “csupán” hazai környezetben tapasztalja ezt meg, és teljesen más, amikor egy idegen országban, egy új klub kötelékében a saját mérkőzései mellett szinte mindig a Premier League a téma.
“Amióta itt vagyok, több Premier League-et nézek, mint amikor még Angliában voltunk” – mesélt erről Alex Oxlade-Chamberlain.
“Éveken keresztül hallgattuk Premier League-meetingeken, hogy minden egyes lépésünkre oda kell figyelni a pályán, mert a világ minden táján néznek minket. Amióta itt vagyok, izgalmas megtapasztalni mindezt a gyakorlatban. Elképesztő, hogy a csapattársak, főleg a török srácok, sőt a stáb is mennyire figyeli az angol meccseket. Általában vasárnap vannak a bajnokijaink, általános kép, hogy szombaton edzés után mindenki az edzőközpontban a tévé előtt ül és PL-t néz.”
picture

Alex Oxlade-Chamberlain

Fotó: AFP

Az angol futballista szerencséjére a Besiktasnak most nincs hétközi mérkőzése, így szerda este nyugodtan megnézheti egykori csapatában új kedvence teljesítményét, a Liverpool ugyanis szerda este a sereghajtó, valamint a minap edzőváltáson áteső Sheffield United vendége lesz. Új klubjában pedig a hétvégén egy rangadó vár rá, a tabellán harmadik helyen álló Besiktas ugyanis a listavezető Fenerbahce együttesét fogadja.
Forrás: SkySports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés