Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gerrardhoz hasonlította Szoboszlait a Liverpool legendás támadója

Németh Dániel

Frissítve 24/11/2023 - 17:23 GMT+1

John Barnes egy interjúban elmondta: a Liverpoolban látta először játszani Szoboszlai Dominikot, és azonnal meggyőzte a játékával. A 79-szeres angol válogatott szerint a magyar középpályás kiemelkedően sokoldalú, védekezésben és támadásban egyaránt hasznos, amivel tökéletesen illik Jürgen Klopp rendszerébe.

Szoboszlai Domonikot a Liverpool egyik legendája Steven Gerrardhoz hasonlította - Fotó: Henry Nicholls

Fotó: AFP

Házon belülről kapott dicséretet Szoboszlai Dominik.

A magyar válogatott középpályás hamar a liverpooli szurkolók egyik kedvence lett, a klub hivatalos boltjaiban például az ő nevével ellátott mezekből fogyott a legtöbb. Szoboszlai meghálálta a megelőlegezett bizalmat, csapata mindegyik bajnokiján kezdőként kapott lehetőséget, és egy kivételével az összes találkozót végig is játszotta.
A klub színeiben több mint 300 alkalommal pályára lépő, 79-szeres angol válogatott John Barnes is elismerően beszélt a magyar középpályásról, szerinte a Liverpool nyári szerzeményei közül messze ő nyújtotta a legjobb teljesítményt. Barnes a klub átigazolási politikáját is dicsérte, amiért ismételten megtalálták azt a játékost, aki új dimenziót adott a csapatnak.
„Szoboszlai hihetetlen volt. Korábban is hallottam róla, viszont sosem láttam játszani. De ez is csak a játékosmegfigyelők munkáját dicséri: a Liverpool olyan játékosokat igazol, akik passzolnak a csapat játékához. Nem gondolnám, hogy a Manchester City vagy az Arsenal stílusa illene hozzá, és valószínűleg nem is igazolna ezekhez a csapatokhoz.”
„Úgy érkezett, hogy ismeretlen volt a számomra, de az első pillanattól kezdve hihetetlen volt, bárhol képes játszani. Bizonyos mértékig Steven Gerrardra emlékeztet, mert nem feltétlenül találsz olyan box-to-box középpályást, aki védekezni és támadni is tud, ő azonban megcsinálja. Nagy hatással volt rám: kiegyensúlyozott, fantasztikus játékos, és még csak 22 éves. Ő volt a legjobb játékosunk.”
Barnes persze nem csak Szoboszlai teljesítményével elégedett, szerinte a többi nyári igazolás is hasznosnak bizonyult. Külön kiemelte, hogy az előző idényben kissé megfásult középpályára ráfért a vérfrissítés, és miután ez megtörtént, most újra felfelé ível a csapat játéka, emiatt egyelőre nagyon élvezi a Liverpool fociját.
picture

Szoboszlai Dominik

Fotó: Getty Images

„Tavaly voltak problémáink a középpályán. Tudtuk, hogy muszáj kezdeni valamit vele, de Jürgenben és a vele kapcsolatos bizalomban az a legjobb, hogy mégis ellenállt a kísértésnek, hogy januárban csak azért igazoljon le valakit, mert középpályásokra volt szüksége. A szurkolók elfogadták, hogy a megfelelő embereket keresik, és ezt mostanra sikerült is megtenni.”
„Hatost még mindig keresünk, ide Endo érkezett, plusz ott van még Stefan Bajčetić, aki viszont jelenleg sérült, de ezt leszámítva minden rendben.”
Barnes azt is hozzátette: egyetért azokkal a véleményekkel, miszerint a Liverpool játéka izgalmasabb, mint a Manchester Cityé.
„A City letisztult stílusban futballozik, labdabirtoklásra épít, nagyon megfontolt. Ezzel szemben a Liverpool a City játékának és a 20 évvel ezelőtti focinak az egyvelegét hozza, ahol a középpályások a két tizenhatos között próbálkoztak, harcoltak. Nagyon izgalmas futballstílus, de el kell ismerni, hogy a City fantasztikus csapattal rendelkezik.”
Szombaton 13:30-kor az is kiderül, aktuálisan melyik csapat van jobb passzban, a Manchester City ugyanis hazai pályán fogadja a Liverpoolt. A tét nem kicsi, a két csapat között ugyanis egyetlen pont a különbség a City javára, vagyis, ha Szoboszlaiék győznek idegenben, akkor átvehetik az első helyet a tabellán.
Forrás: talkSPORT

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés