Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Chelsea csékájának az ő elődje, Thiago Silva segít, aki olyan idős, hogy szinte az apja is lehetne

Takács Márton

Frissítve 20/11/2023 - 15:15 GMT+1

A Chelsea saját nevelésű játékosa, az angol labdarúgó-válogatott és a londoni klub jobbhátvédje, Reece James elmesélte, milyen 23 évesen csapatkapitánynak lenni, és hogy milyen sokat segít neki mentora, az előző cséká, a nála 16 esztendővel idősebb Thiago Silva, akiről elmondta, hogy a brazil a kora miatt majdnem az ő édesapja is lehetne.

Reece James nyakában Thiago Silva

Fotó: AFP

A Chelsea csapatkapitánya, Reece James sok segítséget kap a londoniak veterán braziljától, Thiago Silvától.
Majdnem elég idős ahhoz, hogy az apám legyen
A 23 éves Reece James saját nevelésű kulcsjátékosként szeretne példát mutatni Nyugat-Londonban, és örül, hogy 39 esztendős kollégája, az előző cséká, Thiago Silva bölcs szavakkal segít neki betölteni a csapatkapitányi szerepet.
James örökölte meg a csapatkapitányi karszalagot a Stamford Bridge-en a 2023/2024-es idényre. Ha csak a korát néznénk, 23 évesen még viszonylag tapasztalatlannak lenne mondható, de elég sok meccs van a lábában, több mint 150 alkalommal lépett már pályára a Chelsea színeiben, miközben 16 válogatott mérkőzésen is szerepelt Anglia mezében.
A Bajnokok Ligája-győztes, Európa-bajnoki ezüstérmes James a Chelsea hivatalos honlapjának nyilatkozott a pozíciójáról:
"A kapitányság nagyszerű. De nehéz volt, amikor nem voltam egészséges, mert nehéz úgy befolyásolni a dolgokat, ha nem vagyok állandóan a csapattal. Valószínűleg Thiago segít nekem a legtöbbet, amikor bizonytalan vagyok, vagy úgy érzem, tanácsra van szükségem valamiben.
Ő az a személy, akihez a leginkább fordulok. Nem az én dolgom, hogy megmondjam, milyen kapitány vagyok, de eddig élveztem. Megtiszteltetés!"
picture

Reece James tüzel

Fotó: AFP

A 24.hu Chelsea-drukker főszerkesztője, Pető Péter előbb a vele készített Tesis a világ-interjúnkban mesélt kedvenc klubjához fűződő viszonyáról, és azóta is többször nyilatkozott kérésünkre a londoniak helyzetéről.
Legutóbb szeptemberben mondta el, hogyan élte meg a Chelsea-nél történt rengeteg változást, Pető így fogalmazott James kapcsán:
"Hátul Reece James, Colwill és Chilwell lesz főszereplő – ez az akadémiai láb, a Chelsea-nél fontos, hogy a saját neveléseknek is helyet adjanak.
Két Mount-feliratú mezt is vettem korábban, az egyiket az öcsémnek. Most James-mezt vásároltunk mindketten. A srácot a gesztusai alapján sok minden köti a Chelsea-hez, a szintén klasszis húga is ott játszik, erős Kék-identitása van, ő lett az új csapatkapitány.
L-est James-mezt találtam (Enzón is gondolkodtam), de már nem is tettem le, mert annyian voltak vásárolni a boltban."
picture

Thiago Silva és Reece James fogják közre Son Heung-mint

Fotó: AFP

Reece James hosszabb sérülés után tért vissza a Chelsea keretébe, az évek során egyébként is számos kondicionális problémával küzdött. Most azt állítja, hogy jobb állapotban van jelenleg, mint korábban volt.
"Régóta nem éreztem magam ilyen jól. Határozottan érzem, hogy az erőm és a kondícióm újra növekszik. Az utóbbi időben már képes vagyok kiegyensúlyozottan játszani. Még nem tudtam 90 percet a pályán tölteni, de keményen edzek és játszom, és minden nap feszegetem a határaimat, hogy újra a legjobb szintemre jussak.
Örülök, hogy újra segíthetek a csapatnak is. Majdnem három hónap kihagyás után időbe telik, amíg felépül az ember és újra megtalálja a formáját. Néhányan azt gondolják, hogy amint visszatérnek, azonnal azon a szinten kell lenniük, mint korábban, de ez nem így működik. Lassan és egyenletesen kell haladni. Én is ezt tettem. Lassan haladok előre."
picture

Reece James a Chelsea biztos pontja

Fotó: AFP

Nem csak azért van irigylésre méltó helyzetben James, mert fiatalon lehet már a Chelsea csapatkapitánya, hanem mert olyan ember örökébe lépett a poszton, aki egykor (az AC Milannál töltött ideje alatt) a világ akkori legjobb középhátvédje volt. Thiago Silva pedig még 39 évesen is a csapat erőssége, még ha idővel inkább a pályán kívül lesz nagyobb szerepe a világ legnehezebb bajnokságában játszva.
Pető Peti róla is elmondta nekünk a véleményét:
"Thiago Silvánál nagyobb védőt még nem láttam élőben focizni, de az a Nottingham elleni meccsen is látszott rajta, hogy már kifelé megy.”
részben via goal.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés