Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Őrült döntés a Premier League-ben: jöhet a karácsony esti meccs

Nagy Benjámin

Frissítve 21/10/2023 - 14:15 GMT+2

28 éve nem történt olyan az angol élvonalban, mint amilyen idén történhet: könnyen lehet, hogy a karácsonyfa és az otthon melege helyett stadionban készülődhetnek a Wolves és a Chelsea szurkolói.

Őrült döntés a Premier League-ben: jöhet a karácsony esti meccs

Fotó: AFP

Az 1995-ös Leeds United-Manchester United (3-1) volt az eddigi utolsó december 24-i meccs az angol élvonalban, és bár úgy tűnt, örökké az is marad, most, szűk három évtizeddel később változhat a helyzet.
A PL 18. fordulójának legtöbb mérkőzése december 23-ra, szombatra esik, a liga vezetősége azonban úgy döntött, hogy a Wolves-Chelsea-t vasárnapra teszi át a televíziós közvetítés miatt.
A Premier League és a műsorszolgáltatók közötti megállapodás értelmében a klubok nem vétózhatnak a mérkőzések időpontjának megváltoztatásáért, így miután megszületett a döntés, a rendőrség jóváhagyása az egyetlen akadály, amelyet még le kell küzdeni. A West Midlands-i rendőrségnek márpedig várhatóan nem lesz kifogása.
Hogy pontosan mikor kezdődik a meccs, egyelőre nem tudni, mindenesetre valószínű, hogy Szenteste, de a déli kezdést is fontolgatják.
Az 1995-ös Leeds-MU összefoglalója:

A döntés több kérdést is felvet.
Egyrészt a Boxing Dayen (december 26.) mindkét csapat pályára lép, azaz két nap pihenőjük lesz, szemben a többi együttes három napjával. Az sem mellékes, hogyan utaznak el a Chelsea-szurkolók a Londontól 135 mérföldnyire (bő 215 kilométernyire) lévő Wolverhamptonba, majd hogyan utaznak vissza.
"Bár megértjük, hogy többek számára ez egy átlagos munkanap, leginkább a tömegközlekedés biztosítása miatt sok szurkoló számára lehetetlen lenne a késő délutáni vagy esti kezdés” – mondta Kevin Miles, a Football Supporters Federation (FSF) képviselője 2017-ben, amikor szóba került a december 24-i PL-mérkőzések lehetősége. Úgy tűnik, hat év alatt változott a helyzet.
A különböző szurkolói szervezetek vezetői egyből hangot adtak a felháborodásukra. A Football Supporters Association (FSA) közleményében úgy fogalmazott, ez a döntés "hatalmas csapást jelent" a szurkolók számára, és "lehetetlen választás elé állítja őket a meccsre járás és a családjukkal töltött ünnepi idő között.”
A Chelsea-hez tartozó Chelsea Supporters Trust elnöke, Mark Meehan teljesen elfogadhatatlannak nevezte a döntést.
"Egy olyan időszakban, amikor segíteni kellene a szurkolóknak az idegenbeli mérkőzésekre való utazásban, felháborító, hogy újabb akadályt gördítenek az útjukba. Ez sokkal, de sokkal nehezebbé teszi a meccsre járók dolgát.”
A Wolves 1877 Supporters Trust szerint a Premier League a tisztelet teljes hiányát mutatja, és kiemeli, hogy a klubnál nem tudják, mit mondjanak az alkalmazottaknak, különösen azoknak, akiknek kisgyermekeik vannak, és akik úgy tervezték, hogy a karácsonyt a családjukkal töltik.
Forrás: részben The Athletic, Guardian
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés