Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Salah pótolhatatlan a Liverpoolban Crouch szerint, a Pool nem engedheti el őt Szaúd-Arábiába

Takács Márton

Publikálva 27/08/2023 - 11:30 GMT+2

A Liverpool korábbi támadója, Peter Crouch világossá tette, hogy a Pool nem engedheti meg magának Mohamed Salah eladását. Az egyiptomi szélső is a szaúdi profi liga célpontja, de Crouch úgy véli, hogy a Liverpool nehezen fogja tudni megtartani egyik legfontosabb játékosát, ha az elszánja magát a távozásra.

Mohamed Salah nagy döntés előtt áll

Fotó: AFP

Peter Crouch a Liverpool helyében nem adná el Mohamed Salah-t.
Menni vagy nem menni? Ez a kérdés pöröghet Mohamed Salah fejében.
A Liverpool és az angol válogatott egykori támadója, Peter Crouch leszögezte, szerinte az Anfielden nem engedhetik meg maguknak, hogy eladják Mohamed Salah-t, annak ellenére, hogy az ambiciózus szaúdi profiliga nagy érdeklődést mutat az egyiptomi iránt (is).
Salah 187 gólt szerzett már a Pool színeiben, mióta 2017-ben az AS Romától a klubhoz igazolt, de a hírek szerint elégedetlen és tovább akar lépni.
Crouch, aki a TNT Premier League-közvetítésében a Bournemouth és a Tottenham szombati mérkőzésének szakértőjeként dolgozott, kifejtette a véleményét Salah ügyében.
"Ő az egyetlen pótolhatatlan játékos a Liverpoolnál. Ha elengednék őt 100 vagy 200 millió fontért, akkor sem tudnák pótolni. Nyilvánvalóan foggal-körömmel próbálják majd megtartani őt."
Salah-t 2025 nyaráig köti szerződés a Poolhoz, a The Athletic értesülései szerint minden, érte beérkező ajánlatot azonnal elutasítanak az egyesület vezetői, de Crouch úgy véli, előfordulhatnak, hogy kénytelenek lesznek eladni.
picture

Tipikus kép: Mohamed Salah a jobbszélről tör kapura

Fotó: AFP

"Úgy tűnik, ez a szaúdi dolog nem fog elmúlni. Ha Salah ezt az utat akarja választani, nagyon nehéz lesz megtartani őt."
A beIN Sports beszámolója szerint Salah már megállapodott egy hároméves, összesen 191 millió font értékű, adómentes szerződésről.
Szaúdi forrás, az Arriyadiyah arról számol be, hogy az üzlet közeledik a befejezéshez, míg Jürgen Klopp menedzser a hírek szerint eléggé feldúlt a fejlemények miatt, hogy elveszíti egyik legfontosabb játékosát, miközben a szezon már elkezdődött.
Klopp, a Liverpool menedzsere a vasárnapi Newcastle elleni Premier League-találkozót megelőzően a következőket mondta a hivatalos sajtótájékoztatón:
"Mindig nehéz beszélni a média történeteiről, mert jelenleg nincs is miről beszélni. Nincs befutott ajánlatunk, Mo Salah még mindig a Liverpool játékosa, nélkülözhetetlen, és az is marad. Nincs itt semmi látnivaló. Ha lenne ajánlat, a válasz akkor is nem lenne.
Az életfilozófiám az, hogy akkor gondolkodom egy problémán, amikor az épp megjelenik. Jelenleg abszolút semmi sincs. Ahogy mondtam, ha lenne valami, a válasz nem lenne."
picture

Salah mindig futásban

Fotó: AFP

A szaúdi liga a nyáron totálisan felforgatta a futballpiac status quo-ját.
Csak Liverpoolból a középpálya közepéről a csapatkapitány Jordan Henderson (Al-Ettifaq) és Fabinho (al-Ittihad) is Szaúd-Arábiába szerződött.
Ráadásul a Pool nagy támadóhármasából Sadio Mané már tavaly nyáron, Roberto Firmino pedig júniusban távozott a klubtól. Manénak nem jött be a Bayern München, ő is Szaúd-Arábiát választotta, Ronaldo csapattársa lett, ahogy Firmino is.
Salah a Liverpool kulcsembere, mióta hat évvel ezelőtt 42 millió euróért szerződtette őt klubja. Létfontosságú szerepet játszott a klub egyik legsikeresebb időszakában, és mind a hat idényben, amelyben játszott a Premier League-ben, házi gólkirály lett.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés