Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kloppnál Salah nem eladó, a Liverpool ragaszkodik nélkülözhetetlen egyiptomi szélsőjéhez

Takács Márton

Frissítve 25/08/2023 - 17:59 GMT+2

A Liverpoolnak nem érdeke Mohamed Salah eladása, pedig óriási összegű ajánlatot kapott a szaúdi profi ligás Al-Ittihadtól egyiptomi szélsőjéért. Jürgen Klopp, a csapat menedzsere leszögezte, Salah nem eladó, és ha befutna érte átigazolási kérelem, akkor is nemet mondana rá a Pool.

Jürgen Klopp nem engedné el Mohamed Salah-t

Fotó: AFP

Ragaszkodik Mohamed Salah megtartásához a Liverpool és Jürgen Klopp.
Nincs miről beszélni, ő a Liverpool játékosa
A Liverpoolnak nem áll szándékában eladni Mohamed Salah-t ebben az átigazolási időszakban a növekvő szaúd-arábiai érdeklődés ellenére se, és a klub kész ellenállni minden olyan közelgő kísérletnek, amely az egyiptomit az Anfieldről el akarja csábítani - írja a The Telegraph.
Az Al-Ittihad, a szaúdi Pro-Liga egyik élcsapata megkörnyékezte Salah-t, és az egyesület állítólag hajlandó olyan szerződést kínálni neki, amely meghaladja a Cristiano Ronaldo által az Al-Nassrnál keresett 177 millió fontot.
A Guardian cikkében azt olvastuk, hogy a Salah-ra szánt összeg tényleg elképesztő, 60 millió fontot emlegetnek a 31 éves játékosért, aki állítólag két év alatt 155 millió fontot tehetne zsebre, és ezzel a világ egyik legjobban fizetett labdarúgójává válhatna.
Van ugyan 22 millió fontnyi különbség a két lap által megszellőztetett összeg között, de ahogy Riggs és Murtaugh mondta a Halálos fegyverben: bagatell.
A brit lap azt is leszögezte cikkében, hogy a Pool csütörtök délutánig nem kapott hivatalos ajánlatot egyik legértékesebb játékosáért, és nem is fogadná azt szívesen.
Pláne, hogy kevés idő állna rendelkezésre a pótlására. Salah-t 2025 nyaráig köti szerződés angol klubjához, heti 350 ezer fontos fizetésért.
picture

Mohamed Salah a Liverpool egyik legfontosabb játékosa

Fotó: AFP

A Liverpoolnál - és ez főleg Kloppra vonatkozik – alaposan ki lehetnek akadva a szaúdi krőzusokra. A középpályáról ezen a nyáron két olyan játékos távozott Szaúd-Arábiába, mint Fabinho (pont az al-Ittihadhoz ment 40 millió font ellenében) és a csapatkapitány, Jordan Henderson, aki az Al-Ettifaqnál folytatja.
Visszautasíthatatlan ajánlatot kaptak értük, nyilván egy harmadik játékost már nem akarnak elengedni újgazdagékhoz, pláne, ha egy olyan szintű spílerről van szó, mint Salah.
Ráadásul a Pool nagy támadóhármasából Sadio Mané tavaly nyáron, Roberto Firmino júniusban távozott a klubtól. Manénak nem jött be a Bayern München, ő is Szaúd-Arábiát választotta, Ronaldo csapattársa lett, ahogy Firmino is.
Nyilván nem véletlen, hogy hármuk közül éppen Salah-t tartotta meg a Pool.
A Liverpool menedzsere a vasárnapi Newcastle elleni Premier League-találkozót megelőzően a következőket mondta a hivatalos sajtótájékoztatón:
"Mindig nehéz beszélni a média történeteiről, mert jelenleg nincs is miről beszélni. Nincs befutott ajánlatunk, Mo Salah még mindig a Liverpool játékosa, nélkülözhetetlen, és az is marad. Nincs itt semmi látnivaló. Ha lenne ajánlat, a válasz akkor is nem lenne.
Az életfilozófiám az, hogy akkor gondolkodom egy problémán, amikor az épp megjelenik. Jelenleg abszolút semmi sincs. Ahogy mondtam, ha lenne valami, a válasz nem lenne."
picture

Salah-hoz ragaszkodnak Liverpoolban

Fotó: AFP

Mo Salah hat éve, 2017 nyara óta a Liverpool játékosa. 308 eddigi liverpooli mérkőzésén 187 gólt szerzett. Alig két hete, hogy ügynöke, Ramy Abbas a Twitteren ragaszkodott ahhoz, hogy Salah továbbra is "teljes mértékben elkötelezett" a Liverpool iránt, és arra a kérdésre, hogy ez továbbra is így van-e, Klopp válaszolt: "100%-ig".
Az elmúlt hónapokban számos magasan jegyzett játékos távozott a szaúdi profi ligába bazi sok pénzért, és az európai klubok szorongását csak fokozza, hogy a közel-keleti ország nyári szezonja az övék után zárul.
A Premier League átigazolási határideje szeptember 1-jén jár le, de a FIFA szerint Szaúd-Arábiáé három héttel tovább, szeptember 20-ig (!) tart, és Klopp sürgette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget, hogy hangolja össze ezeket az ablakokat.
Jogos.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés