Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Nincs 3-4 meccse formába kerülni” - Guardiola még a legdrágább sztárját is simán jegeli

Szabó Bence

Publikálva 28/02/2024 - 06:56 GMT+1

Jack Grealish december óta egyetlen bajnoki mérkőzésen sem kezdett a Manchester Cityben, Pep Guardiola szerint pedig ennek a játékos formája az oka. Az edző reméli, hogy javul majd a középpályás teljesítménye, ehhez viszont nem számíthat több meccsnyi lehetőségre, mert az a keret többi játékosával szemben nem lenne fair.

Jack Grealish a Manchester City kispadján a Bournemouth elleni Premier League-meccs alatt.

Fotó: Getty Images

A Manchester City kezdőcsapatába sosem volt könnyű bekerülni.
Legyen szó szupertehetséges fiatalokról vagy akár több tízmillió fontért igazolt sztárokról, Pep Guardiola sosem volt szívbajos valakit a padon jegelni, akinek nem volt elégedett a teljesítményével. Ha pedig az adott játékos ezt nem jól kezelte, akkor onnan ritkán volt számára visszaút a menedzser kegyeibe.
Jack Grealish most épp ebben a nehéz helyzetben van. Az angol középpályás hiába érkezett két éve 100 millió fontért és lett tavaly a történelmi triplát elérő csapat kulcsembere, ebben a szezonban december óta egyetlen bajnoki mérkőzésen sem kezdett. Hogy miért? A válasz egyszerű, ha Guardiolát kérdezzük.
Ő ugyanaz a játékos maradt, a menedzser is ugyanaz, és az sem változott, ahogy játszunk. Csak abban van különbség, ahogyan teljesít.
- magyarázta el a menedzser a Luton elleni FA-kupa-meccs elútt tartott sajtótájékoztatón.
A katalán edző leszögezte, hogy számít Grealish játékára, és reméli, hogy az angol focista jobb formába kerül, ezt azonban a rendelkezésére álló játékidőben kell kihoznia magából. Ingyen lehetőséget ugyanis senki nem kap.
„Nem adhatok a játékosoknak 3-4 meccset, hogy formába lendüljenek. Meg kell találniuk a ritmust, ha 20 percet játszanak, ha 90-et. Ezen a szinten a csapatok nem várnak arra, hogy a játékosaik formába lendüljenek. Nem adhatsz erre 3-4 meccset. Mit mondok annak a tíznek, aki nem játszik? Ők nem érdemelnék meg? Figyelned kell az edzéseket és az apróságokat is.”
picture

MANCHESTER, ENGLAND - JANUARY 07: Manchester City manager Josep Guardiola makes a point to Jack Grealish during the Emirates FA Cup Third Round match between Manchester City and Huddersfield Town at Etihad Stadium on January 07, 2024 in Manchester, Englan

Fotó: Eurosport

Grealishen az sem segít, hogy nem bír folyamatosan egészséges maradni. A Kobenhavn elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen az angol játékos a kezdőben kapott lehetőséget, bő 20 perc után viszont le kellett cserélni egy kisebb sérüléssel.
„Kicsit későn került formába, de az utóbbi hónapban sok mindenben javult, ezért is került a kezdőbe egy fontos BL-meccsen. Sajnos 10-15 perc után volt egy kis problémája.”
- mondta erről Guardiola.
A hétvégi bajnokin aztán már újra ott volt a padon, ezúttal viszont egyetlen percet sem kapott. A hétközi kupameccsen viszont újra ott volt a kezdőben. Ha a kevés lehetőségeinek egyikén nem mutat valamit, vagy nem szólnak közbe más sérülések, ez vélhetően nem is nagyon fog változni.
Márpedig a szezon hajrájához közeledve a Citynek nagy szüksége lenne egy egészséges Grealishre, ha meg akarják ismételni a tavalyi szereplésüket.
Forrás: TNT Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés