Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Ez a világon minden futballértő szerint tizenegyes” – Klopp kiakadt a City ellen elmaradt büntető miatt

Szabó Bence

Frissítve 11/03/2024 - 09:51 GMT+1

A Liverpool és a Manchester City rangadója 1-1-es döntetlennel zárult, miután a játékvezető a hosszabbítás perceiben nem adott meg egy büntetőt a hazai csapatnak. Jürgen Klopp szerint az ítélet egyértelműen téves volt, a szerinte szabálytalan Jeremy Doku pedig meg is ölhette volna a rúgást kapó Alexis Mac Allistert. A német edző saját csapatának játékáról viszont csak pozitívumokat tudott mondani.

A vitatott eset

Fotó: AFP

A Liverpool és a Manchester City vasárnap fantasztikus 1-1-es mérkőzést játszott egymás ellen a Premier League talán legnagyobb rangadóján. Jürgen Klopp és Pep Guardiola ezeket a csapatokat irányítva talán most találkozott egymással utoljára, és összehozták az egyik legjobb meccsüket.
Bőven több mint 90 perc izgalmas és magas színvonalú játék után, ahogy az lenni szokott, a legtöbb nézőt mégis egyetlen pillanat foglalkoztatja: a ráadásban elmaradt tizenegyes esete.
A mérkőzés hosszabbításában Jeremy Doku a tizenhatoson belül feltartott lábbal ért hozzá Alexis Mac Allister mellkasához, a játékvezetői csapat azonban a VAR-vizsgálat után úgy döntött, előbb a labdát is elrúgta, így nem ítélt büntetőt. Ahogy várható volt, sokan nem értettek egyet a döntéssel.
Klopp a lefújást követően adott interjújának is ez az eset volt a központi témája. A német edző határozottan kifejtette, hogy nem ért egyet az ítélettel.
„Ez ilyen helyzet, bárhol is legyen a pályán, 100%, hogy szabálytalan. 100%, hogy szabálytalan és sárga lap. Doku eltalálta a labdát, igen. De csak azért, mert a lába ott van (magasan). Ha pedig a labda nincs ott, megöli őt (Mac Allistert). Ez ilyen egyszerű.”
Ez minden futballértő szerint tizenegyes a világon. Ha szerinted nem az, akkor talán nem értesz a focihoz.
Doku és Mac Allister
Az eset meghatározta a közvetítő Sky Sports csatorna mérkőzés utáni stúdiós beszélgetését is. Itt a legtöbb állandó szakértő és megkérdezett korábbi játékvezető egyetértett abban, hogy bár a szabályok értelmezhetőek voltak ebben a formában, Doku és a Manchester City is szerencsés volt, hogy elkerülték a büntetőt.
Klopp egyébként az utolsó City elleni bajnokijáról a kicsit keserű végjáték ellenére is szinte csak pozitívumokat tudott mondani.
„A második félidő a legjobb volt, amit valaha játszottunk a City ellen, ez biztos. Persze lőttek kapufát, de mi két vagy három gólt szerezhettünk volna. Hihetetlen meccs volt. Számomra a mai meccs bizonyította be, hogy a megérdemelt helyünkön vagyunk. Küzdeni fogunk (a bajnoki címért), meglátjuk, elérjük-e.”
Nem hiszem, hogy láttam őket valaha így szenvedni. Mi kitűnően játszottunk.
Forrás: TNT Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés