Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Klopp és a stábja mellett a csapat egyik legjobbja is távozhat az idény végén Liverpoolból

Minich Réka

Frissítve 29/01/2024 - 17:19 GMT+1

Jürgen Klopp távozásával egy korszak lezárul Liverpoolban, nem csak a német edző, de a stábja sem folytatja a jövő szezonban. A nagy változások természetesen rengeteg kérdést vetnek fel, nem csak a szurkolókban. Virgil van Dijk, a csapat hátvédje elismerte, hogy egyáltalán nem biztos abban, hogy maradna és kivárná az újjáépítést.

Virgil van Dijk of Liverpool embraces Juergen Klopp, Manager of Liverpool, following the team's victory during the Premier League match between AFC Bournemouth and Liverpool FC at Vitality Stadium on January 21, 2024 in Bournemouth, England.

Fotó: Eurosport

Virgil van Dijk sem biztos a maradásában, de egyelőre még mindig sokkban van Jürgen Klopp bejelentése után.
A Liverpool csapatkapitánya, Virgil van Dijk szerint a klubnál még fel kell dolgozni azt, hogy az idény végén távozik Jürgen Klopp, de természetesen ez sokakban kétségeket ébresztett. A csapat idősebb kulcsembereinél rögtön felmerült, hogy részt akarnak-e venni az újjáépítésben; Mo Salah iránt már az előző nyáron is élénken érdeklődtek Szaúd-Arábiából, Van Dijknak pedig szintén csak 18 hónap van hátra a szerződéséből.
A holland középhátvéd most nyilvánosan is reagált a pletykákra, de elismerte, hogy egyelőre még maga sem tudja, hogy mit kezdjen a jövőben.
„Ez a kulcskérdés, de az az igazság, hogy még nincsen válaszom rá. Még másfél év hátravan a szerződésemből, ennyi a biztos. A klub vezetésének nagyon kemény melója lesz, ezt mindenki tudja. Nem csak a menedzser, de a segítői is távoznak, rengeteg változás lesz a nyáron Liverpoolban.
Kíváncsi leszek, hogy milyen irányba indulunk el, ha lesz valami konkrét bejelentés, az az én döntésemet is meg fogja határozni.
Nem akarom, hogy csak Klopp döntéséről szóljon most minden, hiszen még 4 trófeát is megnyerhetünk idén. Fejezzük be az idényt, aztán majd elbúcsúzunk Jürgentől.
Természetesen ezzel majd egy korszak lezárul, nagyon boldog vagyok, hogy a részese lehetek. Ezért sem akarok beszélni róla, hiszen még mindig tart. Most csak erre az idényre akarok koncentrálni, remélem, hogy sikerül elérni azokat a célokat, amiről álmodunk és amiért folyamatosan dolgozunk.
Nyáron már sokkal többet fogunk tudni, aztán meglátjuk hogy alakul az én sorsom is. Számukra nem sok minden változott most a pályán, csak folytatni akarjuk, amit elkezdtünk. Tudom, hogy könnyebb ezt mondani, mint végre is hajtani, de úgy érzem, hogy a fiúk mind egyetértenek velem. Csapatkapitányként az is a feladatom, hogy mindenkit a helyes irányba tereljek, a Norwich elleni meccsen ez sikerült is.
Természetes, hogy meg fogják kérdőjelezni a motivációnkat, hiszen mindenki ember, akiknek vannak érzelmei. Van, akit jobban megviselt Jürgen bejelentése, van, akit kevésbé. Azt viszont nem tapasztaltam, hogy a teljesítménye bárkinek is visszaesett volna. Az edzéseink egyáltalán nem változtak. A Norwich elleni meccsen is bizonyítottunk, legfeljebb Kloppnak volt nehezebb a kezdés.
A következő kupafordulóra sok sérültünk vissza fog térni, most pedig a szerdai, Chelsea elleni meccsre fókuszálunk.”
Jürgen Klopp az előző héten jelentette be, hogy 9 év után távozik a Liverpool kispadjáról, mert a motivációját és energiáját már nem tudja fenntartani. Azóta megindultak a találgatások arról, hogy ki lehet az utódja, a legtöbben Xabi Alonsót szeretnék újra Liverpoolban látni. A baszk edző jelenleg a Bayer Leverkusent vezeti, akik veretlenül vezetik a Bundesligát.
A Liverpool másik korábbi középpályása, Steve McMananam arról nyilatkozott, hogy szerinte a német szakembernek ott van a helye a klub legjobb edzői között.
Forrás: The Guardian
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés