Thierry Henry szerint visszaüthet, hogy az Arsenal az Európa-ligában is szerepel.
Ez a csapat más
Az Arsenal hat bajnoki mérkőzésen aratott öt győzelemmel kezdte az évadot. Eddig egyedül a Manchester United tudta legyűrni a londoniakat a Premier League-ben, de így is Mikel Arteta együttese vezeti a tabellát.
Premier League
A nap, amikor Erzsébet királynő teázni hívta az Arsenalt
09/09/2022 - 17:18
Thierry Henry érthetően boldog a helyzettől, az Ágyúsok egykori kiválósága viszont aggódik a fárasztó Európa-liga-szereplés hatása miatt.
"Amikor olyanok játszanak a csapatban, mint Gabriel Jesus, William Saliba, Martin Odegaard és Bukayo Saka, akkor lehetővé válik, hogy magasabb szinten játsszon az Arsenal." - mondta Henry a CBS Sportsnak.
"Jesus tudja, hogyan kell nyerni. Ő ezt hozza a csapatba, és ez látszik is rajta. Mindezek után, ahogy a Fulhamet és az Aston Villát legyőztük, időnként kicsit érzelmesek voltunk.
De én hiszek az Arsenalban. Már nagyon régóta nem hittem így, hogy elérhetünk valami nagy dolgot. Egy összetartó csapatot látok, és ez tetszik nekem."

Az Arsenalban bőven megvan a minőség idén

Fotó: AFP

Henry még azelőtt nyilatkozott, hogy az Arsenal megkezdte volna szereplését az Európa-ligában. Martinelliék 2-1-re nyertek az FC Zürich otthonában, így a nemzetközi porondra visszatérve is sikerrel rajtoltak.
Arteta legénysége a következő hetekben sűrű programmal néz szembe, mivel a hétvégi hazai kötelezettségeiket a hétközi európai kötelezettségekkel váltogatják. Henrynak emiatt van kisebb félnivalója.
"Aggódom az Európa-liga és a klub keretének mélysége miatt. Úgy gondolom, hogy a kezdő tizenegy elég jó, de ez egy hosszú szezon, így ez a terhelés kicsit sok lehet" - mondta erről Henry.
További akadály jelent, amelyet a menedzsereknek ebben a szezonban meg kell majd oldaniuk, hogy az idén közepén rendezik a világbajnokságot, amelyben november és december között az Arsenal több válogatott játékosa, kulcsembere is részt vesz.

Zürichben is nyert az Arsenal

Fotó: AFP

Az Arsenal keretének vékony jellegére utalva Henry így reagált:
Nyugtalankodom emiatt.
A másik dolog, amire edzőként gondolunk ilyenkor az, hogyan fogják megállni a helyüket azok a játékosok, akik a világbajnokságról térnek majd vissza.
Lesz egy újabb felkészülés, mint a szezon előtt? Mit csinálnak majd azokkal a srácokkal, akik maradtak? Hogyan fognak visszatérni mentálisan és fizikailag? Nehéz lesz."
Az Arsenal a zürichi kirándulást követően egymás utáni hazai mérkőzésekkel folytatja szereplését, vasárnap az Everton ellen a Premier League-ben, jövő csütörtökön pedig a PSV Eindhoven ellen az Európa-ligában.

Mikel Arteta elégedett lehet csapatával

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Premier League
25 millió fontért sem adta el az Arsenalnak a Villa az Ágyúsoknak szögletből gólt rúgó brazilt
02/09/2022 - 16:50
Serie B
A Serie A-ig repítené a kis olasz klubot Henry és Fabregas
01/09/2022 - 13:29