Reece James és húga, Lauren James is angol válogatott.
Bár a Chelsea kedden kikapott Zágrábban és másnaptól már nem Thomas Tuchel a csapat vezetőedzője, vannak azért örömhírek is London kék feléből.
Időrendben haladva, szombaton bemutatkozott az angol női labdarúgó-válogatottban Lauren James, Reece húga. Ezzel ők ketten történelmet írtak, ők lettek az első testvérpár, akiknek férfi és női tagja is bemutatkoztak a felnőtt nemzeti együttesben.
Premier League
Sérültek a támadók? Gond egy szál se, majd a védők megoldják
01/11/2021 - 11:31
Reece James 2020 októbere óta válogatott, már 13 alkalommal húzhatta fel magára a háromoroszlános mezt. Lauren, aki U19-es korosztályos válogatott volt, az elmúlt években az angol női labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének bizonyult. A tavaly nyári, Manchester Unitedtől történt váltását követően a 2021/22-es szezonban viszont csak ritkán játszott a Chelsea-ben.
"Azóta követjük a szereplését, amióta itt vagyok, de az elődeim is figyelték." - mondta a szövetségi kapitány, Sarina Wiegman Lauren behívásáról. "Nem játszott olyan sokat az előző szezonban, de azért pályán volt néhány meccsen. Tudjuk, hogy nagyon tehetséges játékos."
Lauren James az utolsó 11 percre kapott lehetőséget, amikor az Európa-bajnok Anglia legyőzte Ausztriát, hogy biztosítsa helyét a jövő nyári, 2023-as női világbajnokságon. Ezzel pedig beírta a családja nevét a rekordok könyvébe.

Lauren James (22) is angol válogatott lett

Fotó: AFP

"Történelmet írtunk, olyan büszkék vagyunk" - posztolta a Twitteren bátyja, Reece James egy olyan kép mellé, amelyen együtt tartanak egy angol sapkát. Lauren egy szív emojival válaszolt.
Aztán hétfőn Reece James új, hatéves szerződést írt alá a Chelsea-vel, amellyel 2028-ig kötelezte el magát a klubhoz.
A hírek szerint az aláírt szerződéssel James lett a klub történetének legjobban fizetett védője, legalább heti 250 ezer fontot fog keresni. Két hete cikkeztünk LeBron James irtózatos összegű, 97 millió dolláros, kétéves szerződéséről. Jó napjai vannak a James családoknak.
James először hatéves korában kezdett el a Chelsea-vel edzeni, majd egy rövid Fulham-kitérő után a klub akadémiáján keresztül jutott el az első csapathoz.
Az ifjúsági korosztályban nyújtott kiváló teljesítménye miatt James kölcsönbe került a Wiganhez, majd visszatért a Stamford Bridge-re, és 2019 szeptemberében a Grimsby ellen debütált a Chelsea-ben a Ligakupában.

Reece James már két éve válogatott

Fotó: AFP

James azóta a londoniak meghatározó játékosa, Bajnokok Ligája-győztes és angol válogatott lett.
"Hálás vagyok a szurkolóknak, az új tulajdonosnak és mindenkinek a klubnál. Alig várom, hogy lássam, mit hoz a jövő, és biztos vagyok benne, hogy sok trófea megnyerésére lesz esélyünk.
Úgy nőttem fel, hogy ennek a klubnak szurkolok, és hatéves korom óta itt vagyok. Azért írtam alá új szerződésemet, mert ez az a klub, ahol lenni akarok. Szeretnék külön köszönetet mondani a szurkolóknak, azért vagyok itt, hogy maradjak, fényes jövő áll előttünk."

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Premier League
Tuchelt lesújtotta a Chelsea-től való kirúgása, a Twitteren búcsúzott el a szurkolóktól
12/09/2022 - 12:16
Labdarúgás
Menesztették posztjáról a Chelsea vezetőedzőjét
07/09/2022 - 10:17