Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pochettino máris tisztogat, nem tart igényt az Atletico sztárjára a Chelsea

Szabó Bence

Publikálva 31/05/2023 - 14:04 GMT+2

A Chelsea új menedzserét, Mauricio Pochettinót hivatalosan csak a napokban jelentették be, az argentin edző viszont máris fontos döntéseket hozott a jövő évi kerettel kapcsolatban. Egyelőre főleg a középpálya van fókuszban, ahol a kölcsönben lévő játékosok közül sem Joao Felixre, sem Denis Zakariára nem tart igényt. Pletykák további távozókról is vannak, ahogy ismert pár kiszemelt neve is.

Mauricio Pochettino.

Fotó: Eurosport

Két távozó már biztos, de követheti őket a középpálya fele.

Egy edzőváltás a legtöbb esetben valamilyen szintű irányváltással is jár egy futballklub életében. Főleg topszinten nagyon ritka az, hogy egy új menedzser ne hozná magával stábjának megbízható tagjait, nem alakítana nagyobbat az edzésmódszereken vagy a taktikán, vagy épp ne próbálná meg a saját képére szabni a játékoskeretet.
Vannak menedzserek, akiknek ez utóbbi különösen fontos. Nemrég írtunk arról, hogy a Chelsea csapatához most már hivatalosan is kinevezett Mauricio Pochettino esetében milyen fontos lesz, hogy megkapja a teret és az időt az elképzelései megvalósításra, ennek első lépése pedig a hihetetlenül bő keret kigyomlálása lesz. Úgy tűnik, a folyamat már most megkezdődött.
Kedden adta hírül hogy a Chelsea nem fog ajánlatot tenni az Atletico Madridból télen kölcsönben megszerzett Joao Félixért. A portugál játékos januári érkezés óta 16 bajnokin 4 gólt szerzett – a londoniak borzasztó idényét jelzi, hogy ez nem számít kevésnek – megszerzése pedig a magas vételár miatt eleve problémás lett volna. Ez viszont végül szóba sem került, ebben pedig állítólag Pochettino szava volt a döntő.
Legalábbis az Atletico elnökének, Enrique Cerezonak az AS-ben idézett szavaiból nagyon így tűnik.
„Tegnap azt a hírt kaptuk, hogy a Chelsea menedzsere nem tart igényt Joao Félixre. Mivel nem számol vele, ezért a kölcsönszerződése végén visszatér és meglátjuk, mi lesz vele. Az elmúlt 24 órában kaptuk ezt az információt, szóval még nincs eltervezve semmi.”
Ilyen hivatalos megerősítés más játékossal kapcsolatban még nem érkezett, de úgy tűnik, hogy még egy távozót biztosra vehetünk. Az átigazolási ügyekben mindig jól értesült – és Szabó Chris kollégánk szerint rémesen kártékony – Fabrizio Romano szerint egy másik kölcsönjátékos, Denis Zakaria sem marad Londonba, Pochettino rá sem tart igényt. Mivel a svájci középpályás epizódszereplő volt az idény során, ez a döntés annak ellenére sem meglepő, hogy Felix-szel ellentétben itt még konkrét kivásárlási ár is rendelkezésére állt a Chelsea-nek.
És a középpálya átalakítása ezzel még nem ért véget. Ruben Loftus-Cheek átigazolásáról a Milanba már a múlt hét óta szólnak hírek, az angol középpályás pedig a hétvégi utolsó bajnokin látványosan búcsúzkodott a szurkolóktól. Szintén vannak pletykák Matteo Kovacic és N’Golo Kante távozásáról, de az ő esetükben még nem Pochettino verdiktjéről hallani. Előbbi játékos szerződése egy év múlva, utóbbié idén lejár, így az alapeset az eligazolásuk, de ezen az argentin menedzser közbeavatkozása még változtathat.
A hírek szerint egy másik, mostanában szinte biztos távozónak vett játékos esetében próbálkozik is Pochettino. Mason Mount és a klub között hónapok óta megy a huzavona egy új szerződés aláírásáról, de a felek nem jutottak közelebb a megegyezéshez, a hírek pedig arról szóltak, hogy Mount már mindenképpen menni szeretne, akár a rivális Arsenalba vagy Manchester Unitedbe. Pochettino viszont állítólag szinte könyörög a Chelsea vezetőségének, hogy próbálják meg még egyszer maradásra bírni az angol játékost.
picture

Mason Mount of Chelsea is tackled by Nathaniel Clyne of Crystal Palace during the Premier League match between Chelsea FC and Crystal Palace at Stamford Bridge on January 15, 2023 in London, England.

Fotó: Getty Images

Közben persze a lehetséges helyettesekről is egyre többet pletykálnak. Először a már télen is környékezett Moises Caicedo érkezéséről lehetett hallani, de az utóbbi napokban egyre többször kerül szóba Manuel Ugarte neve. A Sporting középpályását állítólag szintén Pochettino nézte ki, és annyira szeretné őt, hogy a klub még a PSG-vel is harcba száll a megszerzéséért.
Szintén érdekes opció lehet az új edző számára néhány a klub keretéhez tartozó fiatal beépítése. Carney Chukwuemeka már idén is a felnőtt csapat kiegészítő embere volt, de a most zajló u20-as vb-n remeklő Cesare Casadei és Andrey Santos is a Chelsea igazolt játékosai.
Ha belegondolunk, hogy ezt a hírcsokrot csak a középpálya kapcsán szedtük össze, sejthetjük, milyen mozgalmas nyár vár a Chelsea-re. Pochettino pedig egyelőre úgy tűnik, megkaphatja a lehetőséget arra, hogy ez a nagy átalakulás az ő elképzelései szerint menjen végbe.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés