Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Ronaldo 75 évesen is gólokat fog lőni”- a United számára különösen fontos a manchesteri rangadó

Wojciechowski Patricia

Publikálva 06/11/2021 - 11:17 GMT+1

Manchesteri rangadót rendeznek a hétvégén a Premier League-ben. A presztízscsatán kívül több szempontból is kulcsfontosságú lehet a mérkőzés, különösen a United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer számára.

Cristiano Ronaldo (Manchester United)

Fotó: Instagram

A Manchester United a városi rivális City-t fogadja a Premier League szombati rangadóján.

Többször is igazán komoly bajba kerülhetett volna a Manchester United, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában, Ole Gunnar Solskjaer azonban vékony kötélen egyensúlyozva, de eddig meg tudta őrizni állását, a Liverpool elleni 5:0-ás blama ellenére is. S miután a BL-ben az Atalanta ellen az oda- és a visszavágón is vesztes helyzetből állt fel a United, előtte pedig a Villareal ellen is a hosszabbításban szerezték meg a győzelmet, vezetik a tabellát BL-csoportjukban, ahelyett, hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodva kellene küzdeniük a kiesés elkerüléséért. A hullámzó teljesítmény ellenére a bajnokságban és a BL-ben sem áll olyan rosszul a United, mégis hetek óta téma, meddig folytathatja Solskjaer a munkát, milyen jövő áll a klub előtt. A Manchester City elleni Premier League-találkozón ismét nagyobb lesz a tét a szokásosnál, a United egész szezonjára és Solskjaer jövőjére nézve is meghatározó lehet a mérkőzés.
A City harmadik helyen áll a tabellán, legutóbbi Crystal Palace elleni Premier-League-meccsét elveszítette az együttes. Hiába a United zaklatott szezonja, csak három pont választja el a két városi riválist egymástól.
Különösen sok szó esett az utóbbi hetekben a Manchesterbe nyáron visszatérő Cristiano Ronaldoról, aki 36 évesen is folytatja góltermelését. Solskjaer a korábbi klasszis kosárlabdázóhoz, Michael Jordanhez hasonlította az ötszörös aranylabdást, de egyes médiumok kritikával illették Ronaldót, amiért a védekezésből kevésbé veszi ki a részét. Az Atalanta elleni BL-találkozón két góljával a meccs hősévé vált a támadó, és tizenegy mérkőzésen összesen kilenc gólnál jár a szezonban. Nem csoda, hogy a City menedzserét, Pep Guardiolát is a portugál klasszisról kérdezték a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A katalán mester nem győzte dicsérni Ronaldót.
picture

Cristiano Ronaldo chiede maggiore collaborazioni ai suoi compagni di squadra durante Atalanta-Manchester United - Champions League 2021/2022

Fotó: Getty Images

„Egész életében gólokat fog lőni. 75 évesen, talán már visszavonult, de ha a saját barbecue-partiján játszik, akkor is gólokat lő majd. Magáért beszél, hogy az olyan srácok, mint Messi, vagy ő, mi mindent tettek a foci elmúlt évtizedében: folyamatosan gólokat, gólokat és gólokat lőttek, és győzelemhez segítették csapatukat”- mondta el Guardiola a Sky Sportsnak.
Jó a Premier League-nek, hogy visszatért. A United Cristianohoz tartozik, Cristiano pedig a Unitedhoz. Jó párosítás, már a múltban is így volt, és talán a jelenben és a jövőben is. Majd meglátjuk.
Mindkét manchesteri csapat számára rendkívül fontos lesz a hétvégi mérkőzés, a United egy City elleni gőzelemmel valamelyest feledtetné a Liverpool ellen hazai pályán elszenvedett rendkívül csúnya vereséget, a City pedig elkerülné, hogy tovább nőjön hátránya a listavezető Chelsea mögött.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés