Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lukaku annyira imád gólt lőni, mintha egy édességboltban lenne az ellenfelek kapuja előtt

Takács Márton

Frissítve 05/10/2021 - 19:49 GMT+2

Romelu Lukaku a világ egyik legjobb középcsatára, de a Chelsea támadója állítja, hogy utálja a "gólvágó" megjelölést saját magával kapcsolatban.

Romelu Lukaku egy napja: gólöröm

Fotó: Getty Images

Romelu Lukaku összetettebb játékosnak tartja magát, mint egy sima középcsatár.

A belga támadó a világ egyik legjobb 9-ese, de azt állítja, hogy "mindenből tud egy kicsit". A klubjaiban és a belga válogatottban is figyelemre méltó teljesítményt nyújtó, robosztus belga 255 bajnoki és további 67 nemzetközi mérkőzésen szerzett találatot jegyez.
Az Interrel olasz bajnok, a Chelsea-vel FA-kupa-győztes, minden idők legjobb góllövője hazája válogatottjában, de Lukaku hangsúlyozza, hogy sokkal több részből áll a játéka annál, mint pusztán a gólszerzésről.
Lukakuaz UEFA hivatalos honlapjának ezt mondta, amikor a legnagyobb erősségeiről kérdezték: "A testalkatom miatt - elég nagy vagyok - mindenki azt hiszi, hogy középcsatár vagyok és kész: csak megtartom a labdát és lövöm a gólokat. De én sosem játszottam így, és utálom is.
A legnagyobb erősségem, hogy veszélyes vagyok, amikor a kapu felé nézek, mert ilyenkor ritkán hozok rossz döntéseket. A labda átadása után tudom, hogy hol kell helyezkednem a mezőnyben. Mindenből tudok egy kicsit, és néhány meccsen, amikor tudom, hogy sok hely van a védelem mögött, másképp játszom. Azért vagyok olyan produktív a kapu előtt, mert mindenből tudok egy kicsit csinálni."
picture

Romelu Lukaku

Fotó: Getty Images

Lukaku keményen megdolgozott azért, hogy elérje azt a szintet, amin jelenleg van. A Chelsea a nyáron 98 millió fontos, (136 millió dolláros) klubrekordot jelentő szerződést kötött vele.
Kérdéses, hogy a Kékek megfelelően használják-e őt, de Belgiumban nincs ilyen vita, hiszen Lukaku - mindössze 28 évesen - már 100 válogatottsággal rendelkezik, és 34 góllal vezeti a belga nemzeti csapat góllövőlistáját.
Ezt a rekordot tovább növelte, és az a szándéka, hogy a Nemzetek Ligája-győzelemre való út során tovább növelje: "Nem igazán kezdtem el gólt lőni a válogatottban az elején. Időbe telt. De amint beilleszkedtem, tudtam, hogy lesznek lehetőségeim a gólszerzésre, és hogy a többi játékos lehetővé teszi majd ezt számomra. És mindenki más is elkezdett gólokat lőni, nem csak én: Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Dries Mertens.
picture

Lukaku ünnepli a belga válogatottban szerzett egyik gólját

Fotó: Getty Images

Ez arra engedett következtetni, hogy támadásban igazi csúcsminőséggel rendelkezünk. És számomra ez olyan volt, mint egy édességbolt: csak folyamatosan gólokat lőttünk. Egy bizonyos ponton abbahagytam a számolást, és csak játszottam tovább. És meg is nyertük a meccseinket. Ez volt a nagy eredmény: gólt szerezni és nyerni.
Nagyon utálok veszíteni, de gólt szerezni és mégis veszíteni is szörnyű. Örülök, hogy sok meccsünket sikerült megnyernünk, de a végén az ember tényleg csak egy trófeát akar nyerni, és ez az, ami igazán motivál."
Belgium csütörtökön Franciaországgal csap össze a Nemzetek Ligája elődöntőjében, a győztes pedig Spanyolországgal vagy az Európa-bajnok Olaszországgal találkozik a fináléban.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés