Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tintin ihlette De Bruyne és társai új idegenbeli belga válogatott felszerelését

Takács Márton

Frissítve 17/03/2024 - 18:02 GMT+1

A Belga Labdarúgó-szövetség és az adidas vadonatúj szerelést talált ki a válogatott számára. A csapat idegenbeli ruházatát, a kék mezt fehér gallérral, a barna nadrágot és a fehér zoknit a világhírű belga karikaturista, Hergé rettenthetetlen riportere, Tintin ihlette. Mindezt először a március 26-i, Anglia elleni mérkőzésen láthatjuk majd.

Ilyen lesz a Tintin ihlette új belga válogatott mez

Fotó: AFP

Kék mez, barna rövidnadrág, fehér zokni: Kevin De Bruyne és belga válogatott csapattársai Tintin előtt tisztelegnek az új mezzel.
Bár Kevin De Bruyne haja jelenleg hosszabb a szokásosnál, ha visszatér korábbi, rövidebb frizurájához, tökéletes Tintin lesz mondjuk a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon.
Mint minden bizonnyal sokaknak, a cikk szerzőjének is az egyik kedvenc képregényfigurája volt gyerekkorában a Georges Prosper Remi, ismertebb nevén Hergé által kitalált riporter, Tintin. A belga képregényíró 24 Tintin-kalandot írt életében, az utolsó befejezetlenül maradt.
Szerencsére ezeknek legalább a fele magyarul is olvasható, nekünk puhatáblás verzióban van meg A titokzatos csillag, Az unikornis titka és Az aranyollós rák című.
Tintin alajka először 1929-ben jelent meg a brüsszeli Le Petit Vingtieme újság mellékletben. Kalandjaiból világszerte több mint 270 millió képregényt adtak el, és 70 nyelvre fordították le.
A Belga Labdarúgó-szövetség pedig gondolt egyet, és az adidasszal együttműködve Tintinről mintázta meg a nemzeti fociválogatott egyik új felszerelését. A hazai trikó továbbra is a hagyományos piros színt képviseli majd, az idegenbeli pedig Hergé és az őt híressé tevő karakter, Tintin, a rettenthetetlen riporter előtt tiszteleg.
picture

Tintin-képregények

Fotó: AFP

A felszerelés fehér galléros kék mezből, fehér barna rövidnadrágból és fehér zokniból áll – előbbi kettő mondjuk a Manchester City cuccára hajaz, így a világklasszis középpályásnak, De Bruynének nem lesz annyira új a cucc.
Ahogy az AP cikke is emlékeztet rá, akciódús kalandjai során Tintin gyakran visel kék pulóvert fehér galléros inge fölött, barna, levágott szárú nadrággal, fehér zoknival és barna cipővel párosítva. Tintinnek védjegyévé vált frizurája is van.
A belga média korábban gyakran rámutatott De Bruyne Tintinhez való hasonlóságára, különösen akkor, amikor a Manchester City sztárja rövidebb frizurát viselt.
picture

Az új belga mezek

Fotó: AFP

"Nagy Tintin-rajongóként nagyon örülök, hogy a Vörös Ördögök egy olyan mezben hódítják majd meg Európát, amely Belgium egyik legnagyobb hősét mintázza. Nagyon örülünk, hogy egy igazi globális ikon, Hergé előtt tiszteleghetünk.
Nemcsak az én szívemet és elmémet ragadta meg, amikor felnőttem, hanem sok más generációét is. És pontosan ezt próbálják elérni a Vörös Ördögök is. Remélhetőleg Tintin inspirálja majd a játékosainkat, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtsanak, kezdve idén nyáron Németországban." - mondta Piet Vandendriessche, a belga szövetség vezérigazgatója, utalva arra, hogy a közelgő Európa-bajnokságon is hordják majd ezt az összeállítást Romelu Lukakuék.
A vadonatúj szerelést először a március 26-i, Anglia elleni mérkőzésen viselik majd a belga nemzeti együttes tagjai.
picture

Tintin-mintázatú repülőgép már van egy ideje

Fotó: AFP


Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés