Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Cristiano Ronaldo hisztizett a lecserélésekor, az MU edzője is reagált a viselkedésére

Takács Márton

Frissítve 20/01/2022 - 15:54 GMT+1

Ralf Rangnick, a Manchester United megbízott vezetőedzője bagatellizálta Cristiano Ronaldo dühös reakcióját, aki nem fogadta jól a lecserélését Manchester United Brentford elleni 3-1-es győzelme során.

Cristiano Ronaldo siet, hogy megölelhesse edzőjét. Ja, nem.

Fotó: AFP

Cristiano Ronaldo dühöngve vette tudomásul, hogy lecserélték.

’Miért hoztak le?!’ Cristiano Ronaldo így dühöngött, miután Ralf Rangnick lecserélte őt a Manchester United Brentford elleni 3-1-es győzelménél, az MU 2-0-s vezetésénél. A portugál támadó finoman szólva nem örült a korai távozásának.
A Brentford elleni 3-1-es győzelem sem volt elég ahhoz, hogy csillapítsa Cristiano Ronaldo indulatait szerdán: a Manchester United sztárja dühösen reagált arra, hogy csapata 3-1-es győzelmének vége előtt le kellett jönnie a pályáról. Anthony Elanga, Mason Greenwood és Marcus Rashford gólja elegendő volt a United győzelméhez a Brentford otthonában, és véget vetett a két győzelem nélküli Premier League-meccsből álló sorozatnak.
Ronaldo azonban nem volt elégedett Ralf Rangnick azon döntésével, hogy leveszi őt a pályáról, és a kispadon adott hangot érzéseinek.
A hetek óta frusztrált ötszörös aranylabdás január elején krízismegbeszélést tartott az ügynökével, Jorge Mendesszel. Láthatóan nem érzi jól magát a jelenlegi felállásban a klubnál, a csapat gyenge szereplése is zavarja, ahogy Ralf Rangnick megbízott vezetőedző játékfilozófiájával sem ért egyet.
A portugál január 3. óta nem szerepelt a Unitedben csípőprobléma miatt. Amikor két kihagyott meccs után visszatért a csapatba, nem sikerült feliratkoznia a góllövők közé, a Vörösök fiatal támadói kerültek a középpontba.
Miután Greenwood révén a 70. perc után már 2-0-ra vezetett a ManUnited, Rangnick úgy döntött, hogy kiveszi a veteránt a játékból, és Harry Maguire-t hozza be a védelem megerősítésére.
Ez a döntés azonban enyhén szólva nem nyűgözte le Ronaldót.
"Miért én? Miért én ... Miért vittek le engem?" – motyogta egy leendő dal szövegét, miközben levonult a pályáról, majd a kabátját a földre dobta.
Frusztrációja tovább folytatódott, miközben egyedül ült egy lépcsőfokon, mielőtt Rangnick odajött, hogy néhány látszólagos vigasztaló szót intézzen bosszús csillagához.
A BT Sportnak nyilatkozva Rangnick így reagált Ronaldo viselkedésére:
"Egy csatár gólt akar lőni, de ő egy kisebb sérülésből tért vissza, és fontos volt, hogy ne feledjük, hogy még egy meccs következik a héten. Az egyetlen reakció, amit észrevettem, az volt, hogy megkérdezte tőlem, hogy ’miért én?’, mire azt mondtam, hogy a csapat érdekében kellett meghoznom egy döntést.
Nem vártam, hogy a lecserélése után megöleljen, tudom, hogy a gólszerző játékosok milyenek. Nekem egyáltalán nincs bajom Cristianóval, sérülésből tért vissza, és másfél hétig nem edzett. Miért ne használhatnám ki a kispadon lévő játékosokat?" – nyilatkozta Ralf Rangnick.
Mióta visszatért a Unitedhez, Ronaldo leginkább a Bajnokok Ligájában villogott, ahol öt meccsen szerzett hat góljával figyelemre méltó sorozatot produkálva a Vörösöket a csoportjuk első helyére juttatta.
Belföldön azonban mind ő, mind a klubja inkább vegyes mérleggel rendelkezik. A 17 mérkőzésen szerzett nyolc gól alapján stabil, bár viszonylag kevéssé látványos teljesítményt nyújt Ronaldo a kapu előtt, miközben a United a szerdai győzelem ellenére továbbra is csak a hetedik helyen áll a Premier League-ben, két pontra a West Hamtől, amellyel szombaton találkoznak a manchesteriek.
A legfrissebb hírek szerint egyébként a Real Madrid és a Juventus ex-játékosa elbizonytalanodott az Old Traffordon való jövőjében, és akár távozhat is, ha a United nem jut be a Bajnokok Ligája következő kiírásába.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés