Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wenger nem egy játékteoretikus, de a filozófiája merőben meghatározta a csapatai képét

Eurosport
Eurosport

Publikálva 11/05/2018 - 13:39 GMT+2

Állítja Szabó Christophe, az Omlett du fromage írója, aki a Hosszabbítás rádióműsorában beszélt a francia edzőről.

Fotó: Eurosport

Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel az Arsenaltól távozó Arsene Wengerről, a futballon hagyott nyomáról beszélgettett Szabó Christophe-fal, az Omlett du fromage írójával, a francia futball szakértőjével.

A Hosszabbítás Klubrádióban futó rádióműsorának legutóbbi adása francia edzőklasszissal foglalkozott, akinek nagyságát Szabó Christop szerint épp az jelzi, amekkora űrt hagy most maga után a klubban, amelynek a nevét adta és amely gyakorlatilag elválaszthatatlanul összeforrt a személyével.
Azok nevében, akiknek Wenger is jelenti az Arsenalt | Hosszabbítás"Minden ellenkező finom elgondolás ellenére az ember nem azért drukkol egy csapatnak, mert a csapat jó, hanem mert a miénk" - írja Esterházy Péter az Utazás a tizenhatos mélyére című könyvében. "Aztán jött Wenger és vele a fantasztikus évek... V olt pár idény, amikor az Arsenal játszotta a legszebb focit és majdhogynem a legeredményesebbet.
A beszélgetésben felmerült, hogy mi lesz Wenger öröksége az Arsenalban és azon túl, hogy az esztétikus, de nem feltétlenül hatékony focinak hogyan lehet drukkolni, hogy mi lehet a jövő a klub számára, és hogy hogyan folytatja vajon az edző. Szóba kerültek továbbá a képmutató szurkolók, és az is, hogy Szabó mi miatt tartja igazán nagyra a francia szakembert:
"Wengerben én nagyon becsülöm azt, hogy sosem adta meg magát az elvárásoknak, mindig képes volt a saját mércéjét követni. Abban a korszakban, amikor Wenger még ott volt, már elkezdtek megjelenni az oligarchák és külföldi befektetők és a katariak és az Arab Emirátusok, de ő mindig azt mondta, hogy próbáljunk meg úgy dolgozni, hogy a saját céljainknak megfelelünk, addig nyújtózunk, amíg a takarónk ér. És igazából mi a siker, ha ezeket betartod, vagy ha költesz, költesz, költesz, aztán köszönthetsz mondjuk egy Neymart a klubnál és mondjuk ugyanúgy megütközöl az európai porondon?"
A teljes beszélgetést itt hallgathatjátok meg:
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés