Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Salah úgy gondolja, még nincs Messi és Ronaldo szintjén

Eurosport
Eurosport

Publikálva 14/05/2018 - 14:51 GMT+2

Nem zavarja az összehasonlítás, de korainak érzi.

Fotó: Eurosport

Mohamed Salah parádés szezont fut, akár arra is esélye lehet, hogy teljesítményét Aranylabdával honorálják. Az egyiptomi futballistát ennek megfelelően egyre többször hasonlítják össze Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval, szerinte azonban még korai erről beszélni.

A Liverpool támadója 32 góllal zárta a Premier League 2017/18-as idényét, ezzel új rekordot állított fel. Amióta 38 meccsből áll a szezon, senki nem lőtt még ennél több gólt az angol bajnokságban. A korábbi csúcs 31 találat volt, ez három játékosnak is összejött, Alan Shearernek 1996-ban, Ronaldónak 2008-ban, Luis Suáreznek pedig 2014-ben.
Salah az egyéni díjak közül nagyjából mindent megkapott, amit eddig meg lehetett, övé az Aranycipő a PL-ben, ő lett az év játékosa Angliában, de az angol sportújságírók (FWA) és az angol bajnokságban futballozó játékosok (PFA) is őt látták a legjobbnak. A legfontosabb mérkőzés még hátravan, kicsivel kevesebb mint két hét múlva a Bajnokok Ligája döntőjében bizonyíthat, egy győzelemmel megkoronázhatná a parádés idényét.
A sztárcsapatok legszűkebb elitjével máris szóba hozott Salah-tól az Egypt Today megkérdezte, nem zavarja-e, hogy már az első igazán kiemelkedő évében a futballtörténelem legnagyobbjaival hasonlítják össze. Az egyiptomi a rá jellemző szerénységgel azt válaszolta, zavarni éppenséggel nem zavarja, azonban meglehetősen korainak tartja az összehasonlításokat.
"Egyáltalán nem zavar. Azonban azt sem mondanám, hogy boldoggá tesznek, mert mind a ketten 10-11 éve csúcsszinten teljesítenek. Több szezonon keresztül is fent kell tartani a magas szintű teljesítményt. Bízom abban, hogy én is képes lehetek rá. Ők egyértelműen kiváló játékosok" - nyilatkozta Salah.
Minden sorozatot figyelembe véve Messi 45, Ronaldo pedig 43 gólnál jár. Közéjük ékelődik be Salah a maga 44 találatával. Ez alapján mondhatjuk, hogy a 2017/18-as idényben felnőtt az egyiptomi a két világsztár szintjére, korábban azonban közelében sem volt ennek a magasságnak, pályafutása során most először lőtt 15-nél több gólt a bajnokságban. 
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés