Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy korábbi játékvezető szerint Mourinho belemászik a bírók fejébe

Eurosport
Eurosport

Publikálva 12/05/2018 - 14:00 GMT+2

A visszatérését követően alaposan megváltozott a portugál viselkedése.

Fotó: Eurosport

A Premier League-ben 12 éven át bíráskodó Mark Clattenburg a talkSPORTnak adott interjúban elismerte, nehezen jöttek ki José Mourinhóval, aki a visszatérését követően mindent megtett, hogy belemásszon a bírók fejébe.  

Clattenburg 12 év után akasztotta szögre a sípot, hogy aztán elfogadja a szaúdi futballszövetség ajánlatát, ahol jelenleg sportvezetőként tevékenykedik. Az angol játékvezetőt egykoron elég magas polcra helyezték a bírói hierarchiában, többek között vezetett BL- és Eb-döntőt is.
A játékvezető már a visszavonulásakor elmondta, egy 2017-es Manchester United-Stoke City mérkőzés után született meg benne az elhatározás, miszerint befejezi a pályafutásának érdemi részét, és nem vezet több meccset a Premier League-ben. Nem rejtette véka alá, hogy José Mourinhóval volt problémája.
"Arról a meccsről van szó, amelyen Wayne Rooney megdöntötte Bobby Charlton gólrekordját. Mourinho bejött az öltözőmbe, mert nem örült annak, hogy nem adtam meg a csapatának egy tizenegyest" - magyarázta egy podcastben Clattenburg. Most további részleteket is elárult az üggyel kapcsolatban. 
picture

066_DPPI_40217132_004.jpg

Fotó: Eurosport

"Emlékszem a Stoke elleni meccsre, szokása szerint 30 perc elteltével jött elő. Meg volt győződve arról, hogy hibáztam egy büntetőgyanús helyzetben, azt mondta, látta videón is. Visszanéztem a felvételt, a labda Ryan Shawcross mellkasát találta el, nem a kezét. Nem tudom látott-e valamit, vagy csak valami mentális játékot űzött, de 200 mérföldet kellett hazafelé vezetnem, és végig azon rágtam magam, követtem-e el máshol is hibát."
"Amikor hazaértem és láttam, hogy nem hibáztam, arra gondoltam, miért csinálta ezt? Játékvezetőnek lenni néha nehéz feladat, és nincs szükség a mentális játékokra, arra hogy beférkőzzenek a fejünkbe. Emiatt elég nehéz tud lenni a bírók élete" - folytatta Clattenburg, aki azt is hozzátette, Mourinho az évek során változott meg, és nem a pozitív irányba.
"Amikor először Angliába jött, José Mourinho különleges volt. Mindenkire jutott ideje, akár még beszélgetni is lehetett vele a futballról, az életről, vagy bármiről. A visszatérését követően viszont megváltozott. Nagyon bonyolult volt kapcsolata velem és a többi játékvezetővel egyaránt."
Az angol bíró bevallotta, elcsalta a Leicester bajnoki címéről döntő meccset | HosszabbításA korábban a Premier League-ben bíráskodó Mark Clattenburg az NBC Men in Blazers című podcastjében elmondta, tudatosan döntött úgy, hogy a 2016-os Chelsea-Tottenham mérkőzésen nem a szabályok szerint fúj, hogy ezzel elkerülje a negatív szalagcímeket.
Azért Clattenburgot sem kell félteni, ő volt az, aki egy korábbi interjújában elismerte, hogy a jó hírnevének megőrzése érdekében szándékosan fújta el azt a mérkőzést, ami a Leicester City bajnoki címéről is döntött. 
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés