Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

17 év után lelép Mourinho mellől a szárnysegédje

Eurosport
Eurosport

Publikálva 13/05/2018 - 12:05 GMT+2

Rui Faria önálló utat járna a másfél évtizedes másodedzőség után.

Fotó: Eurosport

How I Met Your Motherből ismert Barney Stinson Tesó Kódexében olvashatjuk, hogy a tesó (bro) az a személy,akiben "megbízhatsz, hogy mindig ott lesz melletted, kivéve ha épp valami más dolga van." A 17 éve José Mourinho mellett dolgozó Rui Fariaúgy döntött, ennyi másodhegedűs szerep elég volt José mellett, és pénteken bejelentette, a nyáron elhagyja a Manchester Unitedet, és így Mourinhót is. 
"Alapos megfontolás után, nehéz szívvel úgy döntöttem, hogy ez a megfelelő idő a távozáshoz. A 17 esztendő alatt elképesztő és felejthetetlen élményt tapasztaltam meg, de úgy éreztem, hogy már több időt szeretnék tölteni a családommal, mielőtt egy új kihívásba vágnék bele. - nyilatkoztaRui Faria a Manchester United honlapjának.
Rui Faria 2001 óta tagja José Mourinho mindenkori stábjának. Az Uniao Leiriánál és a Portónál még erőnléti edző volt, 2004 óta pedig másodedzőként segíti honfitársát. A Chelsea-nél, az Internél és a Real Madridnál is dolgoztak együtt. A Manchester Unitedhez szintén Mourinho hívására érkezett 2016 nyarán, eddig tartott a közös munka.
"Szívből jövő köszönettel tartozom José Mourinhónak, aki mindig is hitt bennem. Szeretném megköszönni neki a lehetőséget és a bizalmat, a tőle kapott tudást és tapasztalatot, és ami a legfontosabb, a barátságát. Szintén köszönök mindent a Manchester Unitednek, a klubnál dolgozó összes embernek, stábtagnak és játékosnak egyaránt, akik különböző módon, de mind hozzájárultak az emberi és szakmai fejlődésemhez. Minden jót kívánok nektek a jövőre nézve, tudom, hogy mindig barátok leszünk.”
José Mourinho így reagált Faria távozására:
"Tizenhét év... Leiria, Porto, London, Milánó, Madrid, ismét London, majd Manchester. Edzés, játék, utazás, tanulás, nevetés és örömkönnyek. 17 év alatt a gyerekből férfi vált. A valaha intelligens diák már futballszakértő lett, készen áll egy sikeres menedzseri karrierre. Hiányozni fogsz, barátom, az egészben ez a legnehezebb számomra, de a te boldogságod a legfontosabb, így természetesen tiszteletben tartom a döntésedet, különösen, mert tudom, hogy mi mindig együtt leszünk. Légy boldog, testvér!”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés