Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A japán focicsapat csékája az olimpiai zárt kapus meccsek ellen emelt szót

Takács Márton

Publikálva 18/07/2021 - 17:29 GMT+2

Maya Yoshida, a japán olimpiai labdarúgó-válogatott csapatkapitánya megkérdőjelezi az olimpián elrendelt nézőtéri tilalmat. A zárt kapuk mögött történő meccsek megrendezéséről szóló döntés miatt felszólította a hatóságokat, hogy a labdarúgó-tornák előtt vizsgálják felül a hozott rendelkezéseket.

Maya Yoshida itt még jókedvében volt

Fotó: AFP

Szerinte elgondolkodhatnánk azon, hogy kinek és mire való az olimpia.

A Sampdoria 32 éves hátvédje, Maya Yoshida tagja volt a szombaton a spanyolokkal 1-1-es döntetlent játszó Japánnak, az utolsó felkészülési mérkőzésen a Kobe City Stadionban még társasági távolságtartásra kötelezett közönség előtt.
A szurkolók távol maradnak az olimpiától, mivel a koronavírus-fertőzések száma egyre nő Japánban, bár a drukkerek más sporteseményeken részt vehetnek az országon belül.
A nézők jelenléte arra késztette a Samp védőjét, hogy megkérdezze, miért nem engedik be a szurkolókat a hivatalosan jövő pénteken kezdődő és augusztus 8-ig tartó játékokra.
"Azt hiszem, sok ember adóforintja megy el az olimpia megrendezésére." - idézte Yoshida szavait az Asahi újság egy online sajtótájékoztatón. "Ennek ellenére az emberek nem mehetnek el megnézni azt. Ezért elgondolkodhatnánk azon, hogy kinek és mire való az olimpia. Természetesen a sportolók a szurkolók előtt akarnak játszani."
picture

Maya Yoshida

Fotó: Getty Images

Mivel az esetek száma rohamosan emelkedik, Tokióban szükségállapotot rendeltek el, de a nézők továbbra is részt vettek a japán profi baseball-bajnokság és az ország hazai labdarúgó-bajnokságának, a J-League mérkőzésein.
"A családjaink áldozatot hoztak és elviseltek dolgokat, támogattak minket, amikor Európában versenyeztünk." - tette hozzá Yoshida. "De nemcsak a játékosok versenyeztek, hanem a családtagok is, mindegyikük. Tehát ha nem tudják megnézni a meccseket, akkor kinek szólnak és mire valóak azok a mérkőzések? Ez a kérdés. Nagyon remélem, hogy ezt komolyan át tudjuk gondolni."
via ESPN

Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés