Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Már két negyeddöntős hely elkelt a női foci-vb-n

Eurosport Magyarország

Frissítve 05/08/2023 - 13:41 GMT+2

Női labdarúgó-vb - Elsőként a spanyol válogatott jutott be a legjobb nyolc közé az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokságon, miután a szombati nyolcaddöntőben kiütéses sikert aratott a svájci csapat felett. A japán válogatott pedig kiélezett meccsen 3-1-re legyőzte Norvégia csapatát.

Női labdarúgó-vb - Japán Norvégia legyőzésével negyeddöntős

Fotó: Getty Images

Japán Norvégia legyőzésével negyeddöntős

A Wellingtonban rendezett találkozón a csoportkörben remeklő ázsiai csapat szerzett negyedóra után vezetést, de a skandináv csapat öt perccel később egyenlíteni tudott. A szünetig a japánok játszottak mezőnyfölényben, de nem szereztek újabb gólt. A fordulás után aztán gyorsan visszavette a vezetést Japán és ugyan később a norvégok előtt is adódott több ígéretes helyzet, nem tudtak kapuba találni, a rivális pedig a 81. percben Mijazava Hinata révén góllal zárt le egy kontratámadást és eldöntötte a továbbjutás kérdését.
A negyeddöntőben Japán a Svédország-Egyesült Államok mérkőzés győztesével csap majd össze.

A spanyolok esélyt sem adtak a svájciaknak

Noha a svájciak csoportgyőztesként, míg a spanyol csapat kvartettje második helyén lépett tovább a kieséses szakaszba, a szombati aucklandi találkozón a spanyolok esélyt sem adtak riválisuknak és négy gólt rúgva már az első félidőben eldöntötték a találkozót, melyet végül 5-1-re nyertek meg.
A negyeddöntőben a spanyol válogatott a Hollandia - Dél-Afrika mérkőzés győztesével csap majd össze.
picture

Laia Codina (2nd R) of Spain celebrates after scoring her team's fourth goal during the FIFA Women's World Cup Australia & New Zealand 2023 Round of 16 match between Switzerland and Spain at Eden Park on August 05, 2023 in Auckland, New Zealand

Fotó: Getty Images

Eredmények, nyolcaddöntő:

  • Japán-Norvégia 3-1 (1-1)
  • Spanyolország-Svájc 5-1 (4-0)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés