Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Timothée Chalamet a Saint-Étienne klubhimnuszának eléneklésével növelte menősége mértékét

Takács Márton

Frissítve 16/02/2024 - 18:58 GMT+1

Generációja egyik legzseniálisabb színésze, Timothée Chalamet igazolta, mennyire szereti a Ligue 2-ben szereplő Saint-Etienne-t, és elénekelte a klub himnuszát a Dűne 2. szereplőinek társaságában a francia TMC tévécsatorna stúdiójában, Yann Barthès műsorában. Majd még egy kéréssel is fordult a francia meccsösszefoglalók készítőihez.

Timothée Chalamet a Wonkát promózta épp

Fotó: AFP

A Saint-Etienne klubhimnuszát énekelte el egy tévéműsorban a világklasszis színész, Timothée Chalamet.
Szabó Christophe-nak
"Olyan sok mindent kiszakítunk magunkból, hogy gyorsabban gyógyuljunk a dolgokból, hogy 30 éves korunkra teljesen kiüresedünk. És egyre kevesebbet tudunk felajánlani minden egyes újrakezdésnél. Micsoda veszteség!”
Ezt Michael Stuhlbarg karaktere, Mr. Perlman mondta a szerelmi bánattal küszködő fiának, a Timothée Chalamet által döbbenetes erővel alakított Eliónak a Call Me by Your Name című varázslatos film egyik legemlékezetesebb jelenetében. Nos, ez a briliáns francia-amerikai színész, Chalamet tudja, honnan jött, még mindig ragaszkodik a gyökereihez, és ahogy édesapja, úgy a messzi Los Angelesben élve ő is megmaradt Saint-Etienne-drukkernek, amely az identitása fontos része.
picture

Timothée Chalamet a Dűne 2 londoni világpremierjén

Fotó: AFP

A Dűne 2 rendezője, Denis Villeneuve, valamint a színészei közül Chalamet, Austin Butler, Lea Seydoux, Stellan Skarsgard, Josh Brolin és Souheila Yacoub ült a francia TMC tévécsatorna stúdiójában (elég nagy volt tehát az egy négyzetméterre jutó zsenik, egyben gyönyörű emberek száma), Yann Barthès műsorában, amikor utóbbi előkapta az AS Saint-Étienne focicsapatának sálját, napjaink istennőinek egyike, Lea Seydoux elkántálta az azon olvasható feliratot (Allez les Verts), majd bejátszották a klub ugyanilyen című himnuszát, amelyet generációja egyik legzseniálisabb színésze (a másik a szintén 28 éves Paul Mescal Aftersun, Normal People), Chalamet lazán elénekelt, azonnal felkúszva a heti cool-lista első helyére.
Fú, Krasznahorkai László-féle hosszú mondat lett az előzőből (ugyan, ő sokkal durvábban tolja).
Nem tudjuk, ki hogy van vele, de amióta a francia apától és amerikai anyától származó Timothée Chalamet-t megláttuk először talán a Homeland néhány epizódjában bő 10 éve, nem tudjuk nem követni a pályafutását.
Sugárzik belőle az elképesztő tehetség és a mindent vivő karizma elegye. Láthattuk szerepelni többek között a Lady Birdben, brillírozni a Beautiful Boyban, ahogy a Little Women Greta Gerwig-féle rendezésében (fenomenális, amit Florence Pugh-val művelnek a közös jeleneteikben), a magyar mozikban épp Willy Wonkaként fut.
Felfelé lóg ki már amúgy is szédületes filmográfiájából minden idők egyik legszebb szerelmesfilmje, Luca Guadagnino Call Me by Your Name-je, amiben az évtized férfi alakítását nyújtotta az Armie Hammer karakterébe beleszerető Elióként (pont Paul Mescaltól láthatunk valami hasonló zsenialitást az Aftersunban).
Annak idején a fantasztikus Origo Filmklub kritikusával, Onozó Róberttel Twitteren beszéltük meg, milyen igazságtalan, hogy bár jelölték, nem ő kapott Oscar-díjat, hanem az amúgy remek Gary Oldman a Darkest Hour főszerepéért, pedig abban nem ő volt benne, hanem inkább a maszkmesterek.
picture

Elióként a Call Me by Your Name-ben

Fotó: AFP

Na, de vissza a futballhoz.
A kis Timothée gyerekkorában az iskolai csapatban focizott, sőt, a franciaországi nyarain a 6 és 13 év közötti gyerekek edzője is lett. Többször is kijelentette, hogy a foci mindig is az élete része volt, és nagyon szereti ezt a sportot.
Ennek megfelelően néha lehet őt látni stadionok lelátóin is. 2019-ben például a Parc des Princes-ben Florence Pugh és Saoirse Ronan társaságában (melyikük a nagyobb mázlista?) nézte meg a Paris Saint-Germain - Galatasaray Bajnokok Ligája-meccset. Tavaly pedig ott szurkolt a budapesti AS Roma - Sevilla Európa-liga-döntőn a Puskás Arénában, ahol az Instagram storyjára feltöltött videója szerint az olaszoknak drukkolt.
Külön szimpatikus benne, hogy nem valamelyik európai nagycsapat (pláne, hogy nem a PSG) elkötelezettje, hanem a jelenleg a francia másodosztályú AS Saint-Étienne-ért dobog a szíve. Seth Meyers showjában 2019-ben Saint-Étienne-mezt viselt a dzsekije alatt.
A legújabb Dűne-film bemutatója előtt a francia televízióban való szereplése során igazolta a klub iránti szenvedélyét, melyet francia édesapjától örökölt.
Ahogy a goal.com cikkéből kiderül, dalra fakadását követően egy kéréssel fordult a műsorvezetőn keresztül, azt szeretné, hogy a Ligue 2-meccsek összefoglalóinak feltöltéséért felelős szakemberek gyorsabban tegyék fel a highlights-okat a videós platformokra.
"Várjuk a meccsek végén, hogy megnézhessük az összefoglalót. Los Angelesben vagyok, erre várok, Allez les Verts!” – említette Chalamet.
Milyen jó bejátszót készített volna ebből 10 éve Szarka András vagy Boros Tamás a SportKlub TV-nél, hogy aztán az Oh, lá lá című francia focis műsorban Szabó Christophe és Kovács Dávid kitárgyalják a témát!
Akkori és mostani kollégánknak, a betegeskedő Szabó Chrisnek innen is jobbulást kívánunk!

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés