Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zidane-hoz hasonlította Bellinghamet a Girona legyőzése után Ancelotti

Takács Márton

Frissítve 12/02/2024 - 20:10 GMT+1

Carlo Ancelotti a Real Madrid Girona elleni 4-0-s győzelme után Jude Bellinghamet a klub ikonjához, Zinedine Zidane-hoz hasonlította. A Real vezetőedzője azt követően dicsérte meg angol futballistáját, hogy az a mérkőzésen két gólt szerzett, ami a 19. és 20. találata volt debütáló szezonjában – középpályásként.

Mindenki kifekszik Jude Bellingham játékától, a Girona kapusa is így tett

Fotó: AFP

Carlo Ancelottinak több tulajdonsága miatt is Zinedine Zidane jutott eszébe a Real Madrid 20 éves klasszisáról, Jude Bellinghamről.
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője az egyesület francia legendájához, Zinedine Zidane-hoz hasonlította Jude Bellinghamet, miután a Real 4-0-ra győzött a trónkövetelő Girona ellen a spanyol bajnokság 24. fordulójában.
A madridiak a győzelemmel öt pontos előnnyel állnak a La Liga tabellájának élén, amihez kellett az is, hogy Bellingham megszerezze 15. és 16. bajnoki gólját a szezonban.
Az angol középpályás, aki Zidane ikonikus 5-ös mezét viseli, már többször talált a hálóba egyetlen bajnoki szezonban, mint a francia valaha is a klubnál töltött öt emlékezetes éve alatt.
Bellingham ebben az első realos idényében minden versenysorozatot figyelembe véve 29 mérkőzésen 20 (!) alkalommal volt már eredményes – még egyszer hangsúlyozzuk, középpályásként.
picture

Bellingham élvezi a madridi életet

Fotó: AFP

Ancelotti érthető módon elégedett a nyáron igazolt Bellinghammel, és olyan dicséretben részesítette 20 éves angol játékosát, amit még sokáig emlegethet magában az Európa-bajnoki ezüstérmes focista.
"Vannak dolgok a játékában, amelyek Zidane-ra emlékeztetnek, például a rendkívüli képessége a labdával" - mondta Ancelotti a Girona ellen aratott győzelem után Bellinghamről.
"Zidane talán technikailag még jobb volt nála, de Bellingham ezt azzal kombinálja, ahogyan a tizenhatoson belülre tör. Kevés olyan játékos van a világon, aki az ő mozgásával vetekedhet, amit az első góljánál láttunk ez alkalommal."
Egyébként akadt már, aki Zidane-hoz hasonlította az angolt. A Celtic korábbi északír futballistája és vezetőedzője, Neil Lennon decemberben ilyen szépen nyilatkozott Bellinghamről:
"Minden megvan benne. Zidane-ról beszélhetünk vele kapcsolatban, ő az, akire emlékeztet engem. Láttam Zidane-t a ’90-es évek végén a csúcson. Most nem akarok összehasonlításokat tenni, de olyan, mint ő. 186 centi magas, erőteljes testalkatú, de közben gyönyörűen fut a labdával, olyan kecses. De egyben merénylő is. Elvágja a torkodat a gólokkal és az asszisztokkal kapcsolatos képességeivel."
picture

Jude Bellingham és Carlo Ancelotti

Fotó: AFP

Ez se semmi, de nyilván más kávéház, mint az olasz maestro szavai. Carlo Ancelotti volt a Juventus edzője akkor, amikor Zidane Torinóba igazolt, két közös évük volt együtt. A bennünk mélyen megbúvó Mártha Bence pedig azt mondatja velünk, hogy a Juvéban látott Zizou volt a legjobb, nem a madridi.
Ancelotti azt is elárulta, hogy a hétvégén duplázó Bellingham bokasérülést szenvedett a meccsen, az 57. percben, nem sokkal a második gólja után le is kellett cserélni.
Azóta kiderült, hogy az angol válogatott játékosra két-három hetes kihagyás vár, így kihagyja az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését is, amelyet kedden rendeznek.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés