Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van, akit Zidane-ra emlékeztet a Real Madridban villogó Bellingham

Takács Márton

Publikálva 14/12/2023 - 13:47 GMT+1

A Celtic korábbi északír futballistája és vezetőedzője, Neil Lennon a Real Madrid legendájához, a francia Zinedine Zidane-hoz hasonlította a spanyol klub angol középpályását, a La Ligában és a Bajnokok Ligájában is remeklő Jude Bellinghamet. Bellingham világklasszis teljesítményt nyújtott ősszel új egyesületében, mindössze 20 évesen.

Jude Bellingham teljesítménye az eget verdesi

Fotó: AFP

Jude Bellingham sok mindenben Zinedine Zidane emlékét idézi fel Neil Lennonban.
Lennon, Bellingham, Zidane.
Ezen a néven mentettük el a cikket tartalmazó doksit – elég ütős zenekar lenne ebből a három csávóból.
Neil Lennon is beállt abba a sorba (amelyet olyanok alkotnak, mint Paul Scholes, és Steve McManaman), akik elismerően nyilatkoznak Jude Bellinghamről (lehet máshogy látva az őszét?), ráadásul ő a Real Madrid legendás játékosához hasonlította az angolt, aki korábban szintén az 5-ös számú mezt viselte - a zseniális Zinedine Zidane-hoz.
Bellingham egy késői assziszttal segítette a Realt abban, hogy hibátlan maradjon a Bajnokok Ligája csoportkörében az Union Berlin ellen 3-2-re megnyert keddi mérkőzésen, ahol ő készítette elő Dani Ceballos 89. percben szerzett győztes találatát.
picture

Kecses

Fotó: AFP

A 20 éves játékos ebben a szezonban öt BL-mérkőzésen hét gólpassznál jár, csak angol csapattársai, Harry Kane és Bukayo Saka adnak ugyanennyi gólpasszt a sorozatban.
Bellingham hazai pályán, a spanyol bajnokságban is ugyanilyen veszélyes, ahol 14 La Liga-meccsen 12 gólt szerzett, ami azt jelenti, hogy 19 meccsen 21 gólt szerzett az összes versenysorozatot tekintve.
Még a szerdai BL-kor előtt a korábbi Celtic-főnök, Neil Lennon nyilatkozott Bellinghamről, nem győzött eléggé elismerően beszélni a középpályás tehetségéről.
"Minden megvan benne. Zidane-ról beszélhetünk vele kapcsolatban, ő az, akire emlékeztet engem” - mondta Lennon a TNT Sportsnak.
"Láttam Zidane-t a ’90-es évek végén a csúcson. Most nem akarok összehasonlításokat tenni, de olyan, mint ő.
186 centi magas, erőteljes testalkatú, de közben gyönyörűen fut a labdával, olyan kecses. De egyben merénylő is. Elvágja a torkodat a gólokkal és az asszisztokkal kapcsolatos képességeivel."
picture

Mosolygós

Fotó: AFP

"Már most meg tud mindent csinálni a pályán, 20 évesen besétált a világ vitathatatlanul legnagyobb klubjába, és gyakorlatilag azt mondta, hogy ’én vagyok AZ az ember’. Ez nem csak a tehetségéről szól, hanem a temperamentumáról, a személyiségéről is.
Láttam őt élőben Skócia ellen az angol válogatottban, és arra gondoltam közben, hogy ’hűha’. Elállt tőle a lélegzetem, annyira jó."
Lennon szakértőtársa, a játékosként a Manchester Cityvel két angol bajnoki címet is szerző Joleon Lescott is sokat mesélt Bellinghamről és arról a hatásról, amit a fiatal játékos a 14-szeres Bajnokok Ligája-győztes klubra gyakorolt, mióta nyáron a Borussia Dortmundtól átigazolt.
picture

Számonkérő

Fotó: AFP

"Ő egy kivételes tehetség. A mentalitása talán a legjobb tulajdonsága, a képessége, hogy minden poszton tud játszani és érti is azokat,. Megmutatja azokat a tulajdonságait is, amelyekkel megértette, mit igényel az adott pozíció.
Ha a Real Madridhoz megy valaki, és Zidane mezét adják neki a tulajdonságai és a fontossága miatt, ez mutatja és aláhúzza, hogy mennyire fontosnak tartják az illetőt.
Láttam idézeteket Dani Carvajaltól, aki azt mondta, hogy soha nem látott még senkit ilyen fiatalon, akinek olyan hatása lett volna, mint Jude-nak. Úgy tűnik, mintha elfogadta volna a felelősséget.”
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés