Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ancelotti: „A Real a világ legjobb csapata, de sok szenvedés irányítani”

Szabó Bence

Frissítve 06/03/2024 - 16:40 GMT+1

Carlo Ancelotti szerint az edzői munka mindenhol több szenvedéssel jár, mint örömmel, ez alól pedig a Real Madrid kispadja sem kivétel. Az olasz edzőnek sok mindennel kell megküzdenie: a hétvégi bajnokijukon furcsa játékvezetői ítélet miatt nem nyertek, a csapat hivatalos tv-je pedig lejárató anyagokat készít a bírókról. Ráadásul jön a Leipzig elleni BL-visszavágó, Ancelotti erről is beszélt.

Ancelotti

Fotó: SID

Az edzői élet a labdarúgás legmagasabb szintjén elképesztően stresszes munka.
Jürgen Kloppszezon végi távozása a Liverpool kispadjáról nemrég mindenkit emlékeztetett arra, hogy még a sikeres csapatok edzői is óriási nyomásnak vannak kitéve, a megállás nélkül pörgő taposómalom pedig idővel mindenkit felőröl. A Real Madridot irányító Carlo Ancelotti sem kivétel.
Az olasz edző már évtizedek óta edzi Európa legnagyobb klubjait, nemrég viszont csapata RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-meccsének visszavágója előtt arról beszélt, hogy a feladat gyakran több szenvedéssel jár, mint örömmel.
„Szeretem a munkámat, főleg mert a világ legjobb csapatánál, a Real Madridnál végezhetem, de általánosságban igaz az, hogy több vele a szenvedés, mint az öröm, hiszen rengeteg helyzetet kell kezelned.”
Ancelotti azért arról biztosított mindenkit, hogy jól érzi magát Madridban, de elég nyílt visszajelzést adott a munkája kimerítő jellegéről.
Érdekes, hogy a téma azt követően került elő, hogy a Real Madrid a hétvégi bajnoki mérkőzését furcsa, botrányos körülmények között nem tudta megnyerni a Sevilla ellen. A találkozó legvégén Jude Bellingham ugyan megszerezte a győztes gól, addigra viszont a játékvezető már lefújta a meccset. Ancelotti ezzel kapcsolatban szabályváltoztatásokat sürgetett.
picture

Jude Bellingham (Real Madrid)

Fotó: Getty Images

„A tényleges játékidő olyan szabály, amit már tesztelnek, rövidesen pedig bevezethetik. Szerintem erre szükség van, és nem csak a szombati meccs miatt. A szünetek miatti hosszabbítás meghatározása nem elég egyértelmű, a tényleg játékidő mérése pedig megoldás lehet.”
Gil Manzano hétvégi ténykedése egy másik kényes témát is felhozott. Ancelottit a sajtótájékoztatón arról kérdezték, mit szól a Real hivatalos csatornájának, a Real Madrid TV-nek azon gyakorlatához, hogy az utóbbi időben rendre jelentetnek meg anyagokat a találkozóikat vezető bírók korábbi hibás ítéleteiről.
Az olasz edző erre elég éles kritikával reagált.
Furcsállom, hogy nem veszik figyelembe a szólásszabadságot. A Real Madrid Tv egy médiatermék, ugyanúgy kifejezik a véleményüket, ahogy önök is.
picture

Carlo Ancelotti

Fotó: Getty Images

A Real egyébként hazai pályán 1-0-s előnyről várja a visszavágót, köszönhetően a Bellighamet tökéletesen helyettesítő Brahim Díaz fantasztikus góljának, és a remekül védő Andriy Lunin bravúrjainak. Ráadásul a madridiak sérültjei közül is visszatérhetnek páran, Ancelotti ennek ellenére nem gondolja, hogy a párharc lefutott lenne.
"Nincs még vége. Kis előnyben vagyunk, de a terv az, hogy továbbra is a legjobbunkat nyújtjuk. Az olyan párharcokban, ahol ekkora a tét, sosem lehetünk nyugodtak.”
A visszavágót szerda este 21:00-tól rendezik Madridban, a vendég lipcseieknél pedig két magyar válogatott, Gulácsi Péter és Willi Orbán is pályára léphet. A mérkőzést az Eurosport.hu élő közvetítésében is nyomon lehet majd követni!
Forrás: eurosport.es
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés