Igazolni volt az egyszerűbb, beregisztrálni az érkezőket tűnik nehezebbnek.
Nem sokan gondolták volna, hogy a nyár az átigazolási piacon ilyen mértékben a Barcelona csapatáról fog szólni. A katalán klub egy éve akkora bajban volt anyagilag, hogy a klublegenda Lionel Messit is kénytelen volt elengedni, ehhez képest most egymás után jelenti be a sztárigazolásokat. Úgy tűnhet, az elnök Joan Laporta előhúzta a nyulat a kalapból, de valójában a trükk nehezebb része még csak most következik.
Látszatra tényleg minden álomszerűen, sőt, picit talán még annál is jobban alakul Barcelonában a nyáron. Érkezett már Robert Lewandowski , Raphinha, Franck Kessié és Andreas Christensen, sikerrel megtartották Ousmane Dembelét, a legfrissebb hír pedig az, hogy újabb átigazolási háborút megnyerve a Chelsea ellen megszerezték Jules Koundét is. Sőt, hogy tovább bosszantsák a londoniakat, nem mondtak le két szélsővédőjük, Cesar Azpilicueta és Marcos Alonso elcsábításáról sem.
La Liga Santander
Tovább áll a bál a Barcelona új igazolásai körül, többen napokon belül távozhatnak
TEGNAP 11:50
A sok új érkező ellenére ráadásul Xavi csapata a pályán is gyorsan egymásra talált. Bár a nyári felkészülési meccsekből sok következtetést sose érdemes levonni, a Barca játéka kifejezetten jól mutatott a Juventus elleni 2-2-es döntetlen során, különösen a duplázó Dembele villogott. Igazság szerint a csapat jóval jobban nézett ki eddig, mint a nagy rivális és bajnoki címvédő Real Madrid, akiket a plakátokon való heccelés után nem csak legyőztek a katalánok Las Vegasban, de később még a mexikói Club Americával sem bírtak.
Minden szép és jó tehát… legalábbis első látásra. A problémák azonban ott vannak a háttérben, és most még csak nem is a hosszútávú eladósodásra gondolunk.

Robert Lewandowski

Fotó: AFP

A jövőbeni tévés és reklámjogok eladása ugyanis az átigazolási díjak kifizetésére elég forrást nyújtott a klub számára, a fizetési kerettel azonban továbbra is komoly gondok vannak Barcelonában. A La Liga szabályai nem teszik lehetővé, hogy a klub túllépjen egy megszabott keretet, e fölött nem is regisztrálhat be új játékosokat. Tavaly ez a szabály vezetett Messi távozásához és idén sem megoldott még a kérdés.
Nem véletlen, hogy az új érkezők közül egyelőre szinte senki nincs benevezve. A Barcának ehhez előbb a meglévő bérkeretével kéne valamit kezdenie, ezért próbálkoznak kétségbeesetten Frenkie de Jong és valamivel csendesebben Memphis Depay eladásával, miközben fizetéscsökkentésre próbálják rávenni olyan régi játékosaikat, mint Gerard Pique vagy Jordi Alba. A gond az, hogy egyelőre egyiket sem teszik sikeresen.
A B terv a csapat részéről a ligával való alkudozás lehet. Messi távozását tavaly nyáron értelemszerűen nem csak a Barca, hanem a spanyol bajnokság is nehezen élte meg, sokan az elnök Javier Tebas fejét követelték. A liga ugyanúgy borzasztó képet mutatna magáról, ha az egyik legnagyobb csapata egy sor sztár leigazolása után nem tudná benevezni ezeket a játékosokat, így akár az is lehet, hogy kiskapuk alkalmazásával találhatnak minden félnek megfelelő megoldást.
Hogy mi lesz a kötélhúzás vége, azt most még nehéz megmondani. A Barcelonának több opciója is van a probléma megoldására, de jelenleg nem elképzelhetetlen olyan forgatókönyv sem, hogy ezek egyike sem válik be, a klub pedig sok szék közül a padlóra esik. Egy biztos, ilyet még nem nagyon láttunk korábban, így érdeklődve várhatjuk a fejleményeket.
Forrás: AS
La Liga Santander
Az UEFA segítségével akart pénzt csinálni a Barcelona, volt azonban egy méretes bökkenő
04/08/2022 12:39
Bundesliga
Lewandowski hazugsággal vádolta a Bayern vezetőit
31/07/2022 17:17