Ami Vegasban történik, az Vegasban is marad.
Bő egy évtizede megszokott nyári jelenség, hogy a nagyobb európai klubok ázsiai, esetleg észak-amerikai haknikörutak keretében játsszák le a szezon előtti felkészülési mérkőzéseiket. A világ élelmesebb pontjain erre a célra már komplett tornákat húztak fel (pl. International Champions Cup), de van, hogy két, alapjáraton önmagában is erős brandnek számító európai csapat “csak úgy” összecsap egymással mondjuk valahol Amerikában.
Ezeknek a túráknak általában a jelentős mennyiségű tengerentúli szurkolói bázis kiszolgálása épp annyira szolgáltat indokot, mint a gazdasági potenciál eurókra váltása. Adott esetben pedig egész egyszerűen azért is szólíthatja egy-egy klubot messzi földre a sors, mert a tulajdonos országát is ki kell szolgálni (lásd a Leicester City thai utazásait).
Labdarúgás
Messi idén biztosan nem lesz aranylabdás, íme a 30 játékos aki még lehet
16 ÓRÁJA

Leicester City

Fotó: AFP

Ezekben a napokban a két spanyol gigász, a Real Madrid és az FC Barcelona is az USA-ban tartózkodik, nyilván nem véletlenül. Élelmes mérkőzésszervezők ugyanis már korábban tető alá hoztak egy El Clasicót arrafelé is, amelynek magyar idő szerint július 24-én (vasárnap) hajnalban a Las Vegas-i Allegiant Stadion ad majd otthont.
A két egyébként alapjáraton is jó marketingértékkel bíró klub közül az utóbbi napokat egyértelműen az FC Barcelona uralta a médiában, ide igazolt ugyanis a Münchenben jóformán sztrájkba kezdő Robert Lewandowski. A lengyel csatár, aki nyolc sikerekben gazdag szezon után int búcsút Németországnak, a klub negyedik nyári igazolása, egyben a második, akiért fizetnie is kellett az egyébként nem túl fényes anyagi helyzetben lévő katalán klubnak. Amíg ugyanis Franck Kessie és Andreas Christensen ingyen, azaz szerződésének lejártával írt alá Barcelonában, addig Raphinha mellett Lewandowskit is ki kellett vásárolni aktuális megállapodásából. Ez pedig nem kevés pénzzel járt.

Laporta és Robert Lewandowski

Fotó: Getty Images

Márpedig Lionel Messi kényszerű elengedése óta a Barcelona nyíltan hirdeti, hogy sok értéke mellett épp a pénznek van leginkább híján. A költségvetés megtámasztása érdekében ezért kulcsjátékosok sora ment bele a fizetéscsökkentésbe, míg a klub részvények, illetve közvetítési jogok eladásával próbál meg pluszhaszonra szert tenni.
Szükség is van az euromilliókra, a nagy barcelonai tervek ugyanis további zsíros igazolásokról szólnak, amelyeknek értelemszerűen meg kell teremteni az anyagi hátterét. De hogy a katalánok immár önbizalomnak sincsenek híján, azt a klub, és konkrétan Joan Laporta elnök Las Vegas-i hirdetése közvetíti talán a leginkább.
Ne aggódjatok, ami Vegasban történik, Vegasban is marad
Ezzel a felirattal találkozhat az, aki ezekben a napokban Las Vegasban sétál, vagy csak mondjuk elolvassa ezt a cikket. Laporta üzenete, amit spanyol hírek szerint inkább Lluis Carrascónak, vagyis az elnök sajtófőnökének köszönhetünk, egyszerre hívja fel a madridiak és a világ figyelmét a kétségkívül erősödő Barcelonára, egyben pedig emlékezteti őket a két csapat márciusi bajnokijára, amelyet 4-0-ra nyert meg Madridban Xavi együttese.
Ez az El Clasico lehet egyébiránt az a mérkőzés, amelyen a Barca legújabb sztárja, Robert Lewandowski jó eséllyel bemutatkozhat gránátvörös-kék szerelésben. A lengyel csatár átigazolása kapcsán egyébként, odaszúrva a katalánoknak, Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője megjegyezte: nem érti a Barcelonát, a klub ugyanis úgy igazolja le sorra a legjobbakat, hogy papíron a legszegényebbek közé tartozik. A vezetőedző éles kijelentését a későbbiekben Oliver Kahn Bayern-vezérigazgató azért jelentősen árnyalta, a felvetés azonban valóban elgondolkodtató.
A Barcelona ráadásul a hírek szerint nem áll meg Lewandowski átaigazolásánál, a hírek szerint ugyanis harcba szállnak a Chelsea-vel Jules Kounde kegyeiért, és szerepel a katalánok kívánságlistáján Pau Torres (Villareal), William Saliba (Arsenal), Milan Skriniar (Internazionale), valamint Inigo Martinez (Athletic Bilbao) is.
Egy biztos, mindegyik igazolásra nem fog óriásplakát jutni, bár jó eséllyel nem is szán mindegyikre ilyen körítést a Joan Laporta vezette elnökség.
Forrás: goal.com
La Liga Santander
Tovább áll a bál a Barcelona új igazolásai körül, többen napokon belül távozhatnak
11/08/2022 11:50
La Liga Santander
Az UEFA segítségével akart pénzt csinálni a Barcelona, volt azonban egy méretes bökkenő
04/08/2022 12:39