Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Memphis Depay elég jó üzlet lett a Barcelonának, az eligazolásával duplán jól járnak

Eurosport Magyarország

Publikálva 20/01/2023 - 16:35 GMT+1

A holland támadónak a PSV Eindhoven, a Manchester United, az Olympique Lyon és a Barcelona után megvan az ötödik profi csapata: Memphis Depay az Atlético Madrid labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását.

Memphis Depay az Atlético Madrid labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását.

Fotó: SID

La Liga - Depay 2,5 évre aláírt az Atlético Madridhoz.
A madridi klub pénteken honlapján közölte, hogy két és fél évre szóló megállapodást kötöttek a 28 esztendős holland támadóval, akit a Barcelonától szereztek meg.
Depay barcelonai szerződése a nyáron járt volna le, a katalán klub közlése nyomán a madridiak hárommillió eurót (1,2 milliárd forintot) fizettek a játékosért, az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén egymillió euróval emelkedhet a nyáron. A két klub közötti megállapodás részeként a Barcelona a nyári átigazolási időszakban 20 millió eurónál kevesebb összegért megvásárolhatja az Atléticótól Yannick Carrascót. A 29 éves belga válogatott labdarúgó madridi szerződése jövő nyáron jár le, és annak meghosszabbításáról nem tudott megállapodni az együttessel.
Depay csütörtökön már átesett az orvosi vizsgálatokon, illetve a Barcelona beleegyezésével - madridi szerződésének aláírása előtt - már részt vett az Atlético edzésén is. Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője a szombati bajnoki mérkőzésen - amelyen a Valladolidot fogadja csapata - már számíthat az új szerzeményre.
A holland támadónak az Atlético az ötödik profi csapata a PSV Eindhoven, a Manchester United, az Olympique Lyon és a Barcelona után. Utóbbi klubhoz 2021 nyarán ingyen érkezett, az eltelt másfél évében 42 tétmeccsen lépett pályára és 14 gólt szerzett. Amíg azonban honfitársánál, Ronald Koemannál állandó játéklehetőséghez jutott, addig a holland trénert a kispadon 2021 őszén váltó Xavi Hernándeznél már hátrébb szorult a rangsorban.
Memphis Depay la Ateltico Madrid. Sursă foto: Twitter
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés