Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ma a foci-vb-n: Szenegál ismételne, Giroud lehet a legjobb francia gólszerző

Eurosport Magyarország

Publikálva 04/12/2022 - 06:50 GMT+1

A kiesés szakasz második meccsnapjához érkeztünk, vasárnap 3 európai csapat és Afrika bajnoka is pályára lép. Olivier Giroud egy góllal egyedüliként lehet a francia válogatott történetének legeredményesebb játékosa, Szenegál pedig megismételné eddigi legjobb világbajnoki szereplését.

Kylian Mbappé versus Robert Lewandowski : France - Pologne sera l'affiche en 8e

Fotó: Quentin Guichard

Franciaország – Lengyelország, kezdés 16 óra

A két európai csapat találkozója előtt elsősorban a két sztárcsatárról, Kylian Mbappéról és Robert Lewandowskiról beszél mindenki. Természetesen a francia csapat a meccs esélyese, de Didier Deschamps tudja, hogy nem bízhatják el magukat.
„Ritkán játszunk a lengyelek ellen. Tudjuk, hogy tapasztalt játékosaik vannak, Lewa pedig a világ egyik legjobbja. Nem csak róla szól a lengyel válogatott, akik nagyon jól szervezettek és erősek is. Három megfigyelőnk készített róluk jelentéseket, szóval tudjuk, mire készülhetünk, nem szabad őket lebecsülni.”
Franciaország már két meccs után továbbjutott, így a Tunézia elleni vereség alkalmával pihentették Mbappét, Giroudt, Llorist, Dembelét és Griezmannt is.
Lengyelországnak elsősorban a francia támadókra kell koncentrálnia, hiszen Mbappé 3 góllal vezeti a világbajnokság góllövőlistáját, Olivier Giroud pedig a következő góljával megelőzheti Thierry Henryt a válogatottban lőtt gólok rangsorában. A lengyelek eddig kétszer futottak össze a világbajnokságokon a címvédővel, 1974-ben megverték a brazilokat, 4 évvel később pedig döntetlent értek el az NSZK ellen.
picture

Griezmann, Giroud és Mbappé

Fotó: AFP

Wojciech Szczesny már két tizenegyest is megfogott, de ezeken kívül is remek védésekkel tartotta meccsben a lengyeleket. Nem kis szerepe volt a továbbjutásban, miközben elöl mindössze 5 kapura tartó lövést sikerült abszolválni.
Az egymás elleni mérkőzéseken utojára 40 éve született lengyel győzelem, azóta a franciák hétmecces veretlenséget raktak össze, de az utolsó meccsüket 2011-ben játszották egymás ellen.
Várható kezdőcsapatok:
  • Franciaország: Lloris; Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez; Tchouameni, Rabiot; Dembele, Griezmann, Mbappe; Giroud
  • Lengyelország: Szczesny; Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski; Frankowski, Bielik, Krychowiak, Zielinski; Lewandowski, Milik

Anglia – Szenegál, kezdés 20 óra

Anglia ellenfele az idei Afrika-kupa győztese lesz. A legtöbben az európai csapat továbbjutását várják, de Szenegál már a csoportmeccsek során bizonyította, hogy le tudják küzdeni legnagyobb sztárjuk, Sadio Mané hiányát is.
Declan Rice, az angolok középpályása tudja, hogy nem lesz könnyű dolguk:
„A csoportban mindhárom meccsen sikerült fenntartani a koncentrációnkat, de Szenegál ellen nehezebb feladat vár ránk, mint eddig bármikor. Ez már a kiesésről szól, ha kikapsz, nem marad esélyed javítani. A célunk a továbbjutás, hiszen a legvégéig el akarunk jutni.
Irán ellen nagy volt rajtunk a nyomás, de sikerült nyernünk, az USA ellen keményen küzdöttünk, Wales ellen pedig megint összejött a győzelem, ráadásul domináltunk az elejétől a végéig. Meccsről meccsre építkezünk, készen állunk a további meccseinkre.
Szenegál egy erős, fizikális csapat, néhány kiemelkedő játékossal. Mióta válogatott vagyok, most fogunk először játszani ellenük, tudjuk, hogy nehéz meccs vár ránk.”
Declan Rice
Anglia sorozatban másodjára juthat be a legjobb 8 közé, amire eddig csak egyszer volt példa, még Sven-Göran Eriksson irányítása alatt. Szenegál történetének legjobb szereplését ismételhetné meg egy továbbjutással, ráadásul újra Franciaország ellen léphetnének pályára, akik ellen 2002-ben óriási meglepetést okozva sikerült győzni a nyitómeccsen.
Várható kezdőcsapatok:
  • Anglia: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Henderson, Bellingham; Rashford, Kane, Foden
  • Szenegál: E. Mendy; Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs; P. Gueye, N. Mendy, Ciss; Ndiaye, Dia, Sarr
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés