Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-vb: kövesd itt élőben a Portugália - Uruguay mérkőzés minden fontos pillanatát

Foci-vb / Csoportkör
Lusail Stadium / 28.11.2022
Befejezett
2
0
    Élő
    Élő frissítések
    Nagy Bettina

    Frissítve 27/11/2022 - 19:49 GMT+1


    Főcím

    • -Uruguay gól néküli döntetlennel mutatkozott be a vb-n
    • -Ronaldo történelmet írt, behúzta a három pontot Portugália Ghána ellen.
    A várható kezdőcsapatok:
    • Portugália:
    Diogo Costa - Joao Cancelo, Rúben Dias, Danilo Perreira, Raphaël Guerreiro - Bernardo Silva, Rúben Neves, William Carvalho - Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo, Joao Felix
    • Uruguay:
    Sergio Rochet - Martín Cáceres, Diego Godín, José Giménez, Mathías Olivera - Federico Valverde, Rodrigo Bentancur, Matías Vecino - Facundo Pellistri, Luís Suárez, Darwin Nunez
    (MTI)
    Portugália már a második fordulóban, hétfőn biztosíthatja nyolcaddöntős szereplését a katari labdarúgó-világbajnokságon: ha győz Uruguay ellen, ott lesz a legjobb 16 mezőnyében.
    A H csoportban csak a portugál együttes gyűjtötte be a három pontot a csütörtöki első körben Ghána 3-2-es legyőzésével, miközben következő ellenfele gól nélküli döntetlent játszott a Koreai Köztársaság válogatottjával.
    Portugália és Uruguay eddig háromszor mérkőzött meg egymással, egy döntetlen mellett mindkét félnek volt egy-egy győzelme. Legutóbb, a 2018-as torna nyolcaddöntőjében a dél-amerikaiak nyertek 2-1-re. Az 1966-os barátságos mérkőzésükön a portugálok győztek 3-0-ra Lisszabonban, míg 1972-ben, Sao Paulóban 1-1-es döntetlennel zárult az összecsapás a Függetlenségi Kupán.
    A ghánaiak elleni nyitányon Cristiano Ronaldo tizenegyesből eredményes volt, ezzel ő a futballtörténelem első játékosa, aki öt világbajnokságon gólt szerzett. Nyolc vb-találatával már csak egy találatra van a portugál csúcstartótól, Eusebiótól.
    Az uruguayiaknál most is bevethető Edinson Cavani, aki négy éve két gólt szerzett a portugálok ellen, és a másik oldalon is ott van a keretben a négy éve eredményes Pepe, a 39 éves védő azonban a csütörtöki nyitányon nem játszott.
    H csoport, 2. forduló:
    • Portugália-Uruguay, Luszail 20.00
    (MTI)
    picture

    Fotó: Getty Images

    Uruguay
    Uruguay gól néküli döntetlennel mutatkozott be a vb-n
    Portugália
    Ronaldo történelmet írt, behúzta a három pontot Portugália Ghána ellen.