Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Előre meg volt írva, hogy Messiéknek kell nyernie a foci-vb-t - Van Gaal kemény szavai

Eurosport Magyarország

Publikálva 05/09/2023 - 15:30 GMT+2

A holland labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Louis van Gaal úgy gondolja, a Lionel Messi vezette Argentína külső segítséget is kapott a 2022-es katari világbajnokságon. Az edző úgy fogalmazott: szerinte előre megírták, hogy Messinek világbajnokként kell befejeznie a pályafutását, ezért több mindent néztek el az argentin válogatottnak, mint a riválisaiknak.

Louis van Gaal szerint előre megírták, hogy Lionel Messi világbajnok lesz - Fotó: Maurice van Steen

Fotó: AFP

Louis van Gaal szerint a 2022-es világbajnokságon mindent megtettek annak érdekében, hogy a Lionel Messi vezette Argentína nyerjen.
Már a katari világbajnokság előtt nyilvánvaló volt, hogy ez lesz az utolsó lehetősége Lionel Messinek, hogy győzelemre vezesse az argentin válogatottat. Hogy ez végül összejött, az a saját extra teljesítménye mellett Lionel Scaloni remek taktikai húzásainak, a fordulóról fordulóra egységesebb csapatnak, és még jó pár kiváló egyéni teljesítménynek volt köszönhető.
Vagy valami más is meghúzódott a háttérben? A hollandokat vb-negyeddöntőbe vezető Louis van Gaalnak olyan érzése volt az Argentína elleni mérkőzésen, mintha elnézőbbek lettek volna velük kapcsolatban a játékvezetők. Különösen a 4-3-ra elveszített büntetőpárbaj során érezte ezt, ahol a dél-amerikaiak a határon táncolva zavarták a holland rúgókat és a válogatott kapusát.
„Nem szeretnék túl sokat beszélni erről. Nézzük meg, hogy hogyan szerezte Argentína a góljait, és mi hogyan lőttük a sajátjainkat. Vagy azt, hogy néhány argentin játékos túllőtt a célon, és mégsem kapott érte büntetést. Szerintem ezt előre megírták. Komolyan így gondolom.”
Messinek mindenáron világbajnokságot kellett nyernie.
A holland válogatott az utolsó pillanatban, kétgólos hátrányból felállva harcolta ki a hosszabbítást Wout Weghorst duplájának köszönhetően. Miután a 2x15 perces ráadás alatt nem született újabb találat, a büntetőpárbaj döntött, amit rosszul kezdtek a hollandok, Virgil van Dijk és Steven Berghuis is elrontotta a saját lövését, miközben argentin részről csak Enzo Fernández hibázott.
Argentína az elődöntőben átgázolt a horvát válogatotton (3-0), a döntőben pedig hatalmas mérkőzésen, szintén büntetőpárbajban győzte le a címvédő Franciaországot.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés