Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lewandowski elárulta, mit súgott Messi fülébe, nem maradt titok, mint Sofia Coppola csodás filmjében

Takács Márton

Frissítve 02/12/2022 - 19:00 GMT+1

Foci-vb: Mivel a Lengyelország-Argentína világbajnoki csoportmérkőzés borzasztó színvonalú volt a lengyel szövetségi kapitány végtelenül defenzív, a valódi futballt csak imitáló felfogása miatt, az ad beszédtémát azóta is, hogy vajon miről cseveghetett a meccs vége után Robert Lewandowski és Lionel Messi. A lengyel csatár elárulta, mit mondott az argentin zseninek.

"Találjátok ki, ki győzte le őket!' - A szaúdi szurkolók sokkoló győzelmet arattak Argentína felett

Robert Lewandowski elmesélte, mit mondott Lionel Messinek a lengyel-argentin vb-meccs vége után.
Sofia Coppola zseniális húzása volt, hogy az általa írt és rendezett lenyűgöző film, a Lost in Translation (Elveszett jelentés) majdnem-zárójelenetében nem derül ki, hogy a két szerelmes, Bill Murray és Scarlett Johansson közül mit súgott előbbi az utóbbi fülébe.
Megcsókolják egymást búcsú gyanánt és vége.
Ennek a remekműnek ez az egyik legnagyobb rejtélye, amelynek titokzatosságát fokozza, hogy a színészeken kívül senki sem tudja biztosan, mit mondott Murray Bobként. Azóta természetesen lehetett olvasni arról, hogy milyen szép szavak hangoztak el tőle, olyanok, amelyeknek mindenki örülne.
Ha nem is övezi ilyen kultusz a két nappal ezelőtt a lengyel-argentin meccs vége után lezajlott jelenetet, de erre a mozis példára lehetett asszociálni róla.
Akit álmatlan éjszakák kísértettek amiatt, hogy vajon miről sugdolózott egymással Robert Lewandowski és Lionel Messi a szerdai Lengyelország-Argentína világbajnoki csoportmérkőzés után, az most fellélegezhet.
A két csapatkapitánynak volt egy, a lengyel szabálytalankodásával véget érő találkozója a pályán élesben, amikor a Barcelona jelenlegi csatára a mezénél fogva húzta vissza a Barcánál kultstátuszt élvező argentinját, aki Lewa bocsánatkérő gesztusát nem fogadta el akkor még, nyilván nem vette jó néven az esetet.
Lewandowski nem hagyott kétséget afelől, hogy aztán a lefújás után mi zajlott le kettejük között, és lerántotta a fátylat a párbeszédük eddig titkot övező tartalmáról.
picture

Amikor Lewandowski szabálytalankodott Messivel

Fotó: AFP

Lewandowski a Bildnek elmondta, mi volt a téma, mi a goal.com cikkéből idézzük.
Beszélgettünk egy kicsit, és jó móka volt. Mondtam Messinek, hogy a szokásosnál védekezőbben játszottam, játszottunk velük szemben, de néha erre van szüksége a csapatnak.
Na, kösz! Ennyi?
Lewandowski hozzátette, hogy Messi dühösen reagált arra, hogy ellenfele szabálytalankodott vele szemben.
Ez nagyon furcsa volt, igen: a pálya közepén védekeztem, de tudtam, hogy segítenem kell a csapatnak.
Messi eleve frusztráltabb lehetett, óriási teher nyomhatta a vállát, mert abnormális módon tőle egy személyben várja egész Argentína, hogy 1986 után megint világbajnok legyen hazája válogatottja.
picture

Lewandowski bocsánatkérése Messitől

Fotó: AFP

Ezen a meccsen Messi büntetőt hibázott, Wojciech Szczesny bravúrral hárította a totál igazságtalannak tűnő tizenegyest. A Juventus kapusa ugyan eltalálta Messi arcát, miközben a labda kibokszolására törekedett, de a labda már régen elhagyta a játékteret, és a lelátó felé tartott, amikor a kontaktus létrejött köztük, tehát nem volt játékban a labda.
Végül Alexis Mac Allister és Julian Alvarez góljai elegendőek voltak ahhoz, hogy az Albiceleste a C-csoport győzteseként jusson tovább. A második helyen éppen a lengyelek mentek velük, de a szövetségi kapitányuk, Czesław Michniewicz iszonyatosan antipatikus módon körülbelül annyi feladatot adott játékosainak, hogy azok tizenegyen védjék a saját tizenhatosukat, és ne kapjanak ki nagy különbséggel, mert úgy meglesz a nyolcaddöntő.
picture

Most majd akkor az jön, hogy Messi mit mondott Lewandowskinak?

Fotó: AFP

Meglett, de e meccs alapján nem érdemelték meg a lengyelek. Ahogy nagyon lehet sajnálni Lewandowskit, hogy a világ egyik legjobb középcsatáraként, akit a Borussia Dortmundban és a Bayern Münchenben is klasszis szárnyvédők és szélsők szolgáltak ki hosszú éveken át, egyszerűen magára van hagyva a nemzeti csapatában, és kis túlzással ezen a vb-n a saját tizenhatosához közelebb kénytelen tartózkodni, mint az aktuális ellenfelek kapuja előtt. Minderről Hegedűs Henrik is mesélt az M4 Sport élő közvetítésében, és teljesen igaza van.
Erről legalább még sugdolózni sem kell, ki lehet mondani.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés