Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A brazil kapitány óvatosan tekint a folytatásra, Song a korábbi eredményeket bánja

Eurosport Magyarország

Frissítve 03/12/2022 - 11:56 GMT+1

A brazil és a kameruni kapitány is nyilatkozott csapatáról a vb csoportkörének utolsó fordulójában 1-0-ás végeredménnyel végződő mérkőzés után.

Tite

Fotó: Getty Images

Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya óvatosan tekint a nyolcaddöntős folytatásra a katari világbajnokságon, miként sérült kulcsjátékosa, Neymar visszatérésére is.
A Paris Saint-Germain sztárja még az első csoportmeccsen szenvedett sérülést - a dél-amerikaiak azon 2-0-ra verték meg a szerbeket -, társai már nélküle győzték le Svájcot 1-0-ra, pénteken viszont 1-0-ra kikaptak Kameruntól. A bokasérülést szenvedett Neymar azóta még labdás edzésen sem vehetett részt, így közel sem biztos, hogy hétfőn ott lehet a dél-koreaiak elleni nyolcaddöntőben a pályán.
Tite kiemelte: óvatosan tekintenek a folytatásra, de már óvatosak voltak a kameruniak elleni meccs előtt is, amelyen végül még a vereség is csoportelsőséget jelentett számukra.
"Kikaptunk Kameruntól, a portugálok Dél-Koreától, a franciák Tunéziától, az argentinok Szaúd-Arábiától. Ezek az eredmények önmagukért beszélnek. Különösen az, hogy ezek nagyon intenzív és kemény meccsek voltak. Nem gondolhatjuk, hogy bármilyen korábbi teljesítményünk megkönnyíti a dolgunkat. Kimondottan óvatosnak kell lennünk, de már azok voltunk a Kamerun elleni meccsen is. Ezt határozottan kijelenthetem" - nyilatkozta.
A vesztes találkozóról kifejtette: azon megvoltak a problémáik, ellenfelüknek pedig az érdemei, amivel aztán esélytelenebbnek vélt csapatként mégis sikerült nyernie, miként korábban Tunéziának és társaiknak.
"Nem mondhatjuk, hogy könnyebb lenne a mi helyzetünk, és ebből aztán előnyünk származik. Ezt egészen biztosan nem mondhatjuk" - mondta.
Tite kényszerű és taktikai okokból pénteken teljesen más kezdőt jelölt, mint a nyitómeccsükön, amelyből csupán ketten maradtak hírmondónak. A szakember szerint a felelősségük és a vereségük is közös.
"Ki veszített? Mi mindannyian. Ahogy a felkészülésünk és a győzelmeink közösek, úgy a vereségünk is közös vereség. Amit megfelelően át kell érezzünk, mert ez egy világbajnokság, ahol általában nincs második esély. Ezúttal azért nekünk adódott. Huszonnégy óránk van a koncentrációra, ugyanennyi a szenvedésre, majd azt követően megkezdjük a felkészülést a következő feladatunkra" - nyilatkozta.
A braziloknak a pénteki vereséggel megszakadt a 2021 nyara óta tartó veretlenségi sorozata, a csapat ebben az időszakban 17 mérkőzésen nem talált legyőzőre, legutóbbi kilenc mérkőzését pedig megnyerte.
Neymar bizonytalan egészségi állapota mellett Alex Sandro még mindig lábadozik, viszont Danilo már társaival edzhet. A dél-amerikai orvosi stáb nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy hétfőn előbbi két futballista is bevethető állapotban lesz. A Kamerun elleni összecsapáson Alex Telles és Gabriel Jesus szenvedett térdsérülést, az ő állapotukról azonban még nem adott tájékoztatást a brazil orvosi stáb.


Rigobert Song, a kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Brazília legyőzése a katari világbajnokság csoportkörének utolsó játéknapján annak a bizonyítéka, hogy akár többet is elérhettek volna a tornán annál, minthogy négy ponttal a csoportkör után búcsúzzanak.

Az afrikai csapat a Svájc elleni 1-0-s vereséggel kezdte a vb-t, majd úgy játszott 3-3-as döntetlent Szerbiával, hogy kétgólos hátrányból egyenlített, végül pedig pénteken hosszabbításban elért góllal 1-0-ra kerekedett a fő favoritok közé sorolt brazilok fölé. Song szerint a kameruni játékosok megérdemlik a gratulációt, főként amiatt, mert a dél-amerikaiak ellen a győzelmen túl azt mutatták meg, hogy az első két meccsen akár jobb teljesítményt is nyújthattak volna.

"Azt hiszem, csak most sajnálhatjuk igazán a korábbi eredményeinket, mert rájöttünk, hogy azokon többet is elérhettünk volna. Ami a dolog pozitív oldalát illeti, az a csapatszellem, az +oroszlánszellem+, ami mindig a kameruni válogatott teljesítményének kulcsa kell legyen" - mondta. Hozzátette: fiatal csapatként most már tisztában vannak vele, mire lehettek volna képesek, és abban bízik, hogy ettől a tudattól is válnak a jövőben egyre erősebbé.

"Teljes mértékben elégedett vagyok a brazilok ellen nyújtott teljesítményünkkel. A közelmúltban vehettem át a válogatott irányítását, és úgy vélem, hogy a fejlődésünk folyamatos, amiért büszke lehetek a csapatomra" - nyilatkozta.

Kamerun nyolcadszor szerepelt a vb-n, és az 1990-es tornát leszámítva - amikor negyeddöntőbe jutott - hetedik alkalommal végzett a csoportkörben. Viszont pénteki győzelmével legalább megszakította kilenc vb-mérkőzése óta tartó nyeretlenségi sorozatát, amelyeken nyolcszor kikapott. A vereség ellenére csoportgyőztesként nyolcaddöntős Brazília hét győzelem után először veszített vb-mérkőzést afrikai riválissal szemben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés