Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Anglia veszedelmes ellenfél bárki számára – önbizalomtól duzzadva készülnek Szenegál ellen

Kálmán Laci

Frissítve 02/12/2022 - 19:40 GMT+1

Arról, hogy kik a foci-vb legnagyobb esélyesei, sokáig lehetne vitatkozni. Nyilván mindenkinek megvannak a favoritjai és az érvei is mellettük, a pályán pedig majd úgyis eldől minden. Anglia válogatottja kétségtelenül a torna egyik esélyeseként érkezett Katarba, és ha nem is játszottak eddig makulátlanul, egyelőre nincs okunk kihúzni őket a végső győzelemre esélyes csapatok sorából.

Bukayo Saka of England celebrates with teammates Harry Kane and Luke Shaw after scoring their team's fourth goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between England and IR Iran

Fotó: Getty Images

Declan Rice szerint Anglia komoly játékerőt képvisel, úgyhogy a többieknek bőven lehet félnivalójuk.
Az angol válogatott bejutott a világbajnokság legjobb 16 csapata közé, és legközelebb vasárnap lép majd pályára a negyeddöntőbe jutásért Szenegál együttese ellen.
Declan Rice, az angolok középpályása úgy véli, tömve a válogatott világklasszis játékosokkal és ha ehhez hozzávesszük, hogy a klubjaikkal trófeák tömkelegét hódították már el, akkor igenis veszedelmes ellenfél bármelyik csapat számára.
„A többi nemzet megnézi majd, mennyire minőségi a mi válogatottunk, úgyhogy miért is ne félnének tőlünk?” – mondta a West Ham United kapitánya.
Vegyük például a támadósorunkat, tele vagyunk világklasszis tehetségekkel. Ha összehasonlításképp megnézzük az egész mezőnyt, ott vannak a mi játékosaink, akik megszerezték a legnagyobb kupákat.”
Az, hogy tudunk-e bizonyítani, rajtunk múlik. A franciák ezt már megtették, és mi most nem azért jöttünk ide, hogy megálljunk a legjobb tizenhatnál. Végig akarunk menni, meg akarjuk nyerni a világbajnokságot.
picture

Phil Foden of England celebrtates goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between Wales and England at Al Janoub Stadium on November 29, 2022 in Doha, Qatar.

Fotó: Getty Images

Angliának van tapasztalata az elmúlt világversenyekről. A 2018-as oroszországi vb-n az elődöntőben búcsúztak, a tavalyi Európa-bajnokságon pedig döntőt játszottak.
Rice azt elismeri, hogy a szövetségi kapitány Gareth Southgate komoly kihívás elé néz, hisz Szenegál ellen nem lesz könnyű a lehető leghatékonyabb csapatot összeállítania. Elsősorban a támadók kiválasztása okozhat gondot.
Az, hogy Bukayo Saka, Raheem Sterling, Marcus Rashford és Phil Foden közül ki legyen majd ott a kezdőben Harry Kane mellett. Bárkit választ is Southgate, az illető számíthat a csapat maximális támogatására.
„Az az egyik legjobb a válogatottban, hogy a végsőkig kiállunk egymás mellett. A megfelelő tizenegy kiválasztása valószínűleg komoly fejfájást okoz majd a kapitánynak, főleg a támadók esetében. De bárkit válasszon is, mindenki drukkolni fog a másikért. Ez a csapat közös küzdelme.”
„Úgy érzem, iszonyatosan komoly a harc, de közben pedig nagyon jó érzés, hogy bármikor előránthatunk egy olyan játékost, aki képes mindent megváltoztatni.”
picture

DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: Raheem Sterling of England celebrates with teammates after scoring their team's third goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between England and IR Iran at Khalifa International Stadium on November 21, 2022 in D

Fotó: Getty Images

„Márpedig nekünk világklasszis játékosaink vannak, akik meg tudják ezt tenni, amire egy világbajnokságon szükség is van. A versengés egészséges, de abban egységesek vagyunk, hogy mindannyian mindent megtennénk a vb-címért. Valaki majd jön, előrelép és eldönt mindent. Ugyanaz a célunk.”
Anglia hat nyeretlen mérkőzéssel a zsákban érkezett meg a világbajnokságra, a Nemzetek Ligájában is csoportja utolsó helyén végzett. Abban a csoportban, amelyben Magyarország a második helyen zárt Olaszország mögött és Németország előtt.
Aztán a megnyerték a vb B csoportját, legyőzték Iránt és Walest, valamint gólnélküli döntetlent játszottak az Egyesült Államok válogatottjával.
Rice, aki élete első vb-jén szerepel azt mondja, a csapat duzzad az önbizalomtól és maximálisan felkészült az egyenes kieséses szakaszra.
„A hozzáállásunk példaértékű. Vannak játékosaink, akik évről-évre, egymás után gyűjtik be a győzelmeket a különböző európai kupákban. Ők magukkal hozták a pozitív mentalitást, és átragasztották a csapatra.”
Persze a kapitánynak is köze van a magabiztos légkörhöz, nagyon fontos például az, ahogy beszél velünk. Rendkívül nyugodt. Folyton azt hangsúlyozza, hogy mi vagyunk Anglia válogatottja, és vagyunk olyan jók, mint bárki más a világon, úgyhogy elérhetünk bármit. Amikor van egy ilyen kapitányod, tényleg bármi lehetséges.
picture

England manager Gareth Southgate hugs Marcus Rashford after being substituted during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between Wales and England at Ahmad Bin Ali Stadium on November 29, 2022 in Doha, Qatar.

Fotó: Getty Images

„Nagyon komoly érzés volt, amikor legyőztük a németeket [az Eb nyolcaddöntőjében]. Emlékszem arra a napra, olyan hangulat volt az öltözőben, azt lehetett érezni, hogy egész egyszerűen nem kaphatunk ki.”
„Ezt az érzést akarjuk megint, mert ez vihet el minket a világbajnoki címig.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés