Az AS Roma vezetőedzője jópofa reklámban jelentette be nem mindennapi megbizatását.
Nem mostanság éli edzői pályafutásának legszebb napjait José Mourinho, aki mindettől függetlenül tagadhatatlanul a világ labdarúgásának egyik legnagyobb formátumú szakembere. A portugál sztáredző vezetésével az AS Roma pillanatnyilag a Serie A tabellájának ötödik helyén áll, az európai kupaporondon pedig az első ízben kiírt Európa Konferencia-ligában érdekelt, ahol a negyeddöntőben a norvég Bodö/Glimt az ellenfele. A párharc első mérkőzését csütörtökön játszották Norvégiában, amelyet némi meglepetésre a hazai csapat nyert meg 2-1-re.
A találkozó után egyébként egy fura eset zajlott le a stadion környékén. Mounrinho, kilépve a klubházból, a rá várakozó kisbusz felé vette az irányt, miután azonban észrevette, hogy körülbelül 50-60 fiatal norvég szurkoló vár arra, hogy odalépjen hozzájuk, elindult feléjük. Nagyjából félúton azonban az egyik fiatal egy hógolyót dobott a portugál tréner elé, ami épp Mou cipője előtt landolt a földön. A Special One erre élesen irányt váltott, és a busz felé indult, beszállás előtt még odaszólt a társaságnak, hogy kinek köszönhetik, hogy végül nem lépett oda hozzájuk.
UEFA Konferencia-liga
Az AS Roma a Konferencia Liga első győztese
25/05/2022 21:02
Régóta tartja magát futballberkekben az értesülés, miszerint José Mourinho egyik nagy vágya, hogy még a visszavonulása előtt, kilépve a klubfutballból, egy válogatott élén is kipróbálja magát. Ez a személyes cél a vezérfonala annak a reklámfilmnek, amelyet az amerikai Topps nevű cég mutatott be a Youtube-on a napokban, és amelynek főszereplője Mourinho. A cég ezzel a videóval jelentetette be, hogy együttműködési megállapodást kötött az UEFA-val, így az amerikai vállalat gyártja majd a 2024-es Európa-bajnokság hivatalos matricáit és játékos-kártyáit.
És hogy mégis hogy jön ide Mourinho? A videóban a portugál sztár hosszasan sorolja a különböző klubokkal elért sikereit (bajnoki címek és Bajnokok Ligája-győzelmek), valamint kijelenti, hogy képes jó játékosokból nagyszerű futballistákat, jó csapatokból pedig bajnokokat faragni. És mivel mindig is vágya volt, hogy egy válogatott kispadján üljön, ezért szerényen arra a döntésre jutott, hogy nem korlátozza erőforrásait egyetlen válogatottra, inkább a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi csapatának ő lesz az edzője. A rövid indoklás szerint azért,
mert ő José Mourinho.
Ismerve a portugál edző talán csak Zlatan Ibrahimoviccsal vetekedő szerénységét, a fentieket akár egy valós kijelentésnek is vehetnénk tőle. A reklámban azonban ezen a ponton közbeavatkozik egy másik szereplő, aki felvilágosítja Mourinhót, hogy a feladata az, hogy a két év múlva esedékes Európa-bajnokságra vonatkozóan összeállítsa azon futballisták listáját, akik szerepelhetnek az UEFA új partnere által készítendő matricás albumban.
Arról nincsenek információink, hogy Mourinho mikor veti bele magát a “matricabizniszbe”, és hogy milyen szempontok mérlegelése után kerülhet be egyik vagy másik játékos a ’24-es Eb hivatalos albumába. Abban azonban határozottan bízunk, hogy a portugál szakembernek lesz gondja a magyar válogatott játékosaira is, ez ugyanis azt jelenthetné, hogy a 2016-os, valamint a 2020-as Európa-bajnokságot követően a magyar válogatott zsinórban a harmadik kontinenstornára is kvalifikálja magát.
UEFA Konferencia-liga
Kis csapatok tavasszal, nagy klubok a döntőben és Mourinho – ezért szerettük a Konferencia Ligát
25/05/2022 11:28
La Liga Santander
Mourinho az állítja, hogy 2008-ban nem volt versenyben a Barcelona kispadjáért
19/05/2022 15:27