Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az összes klub- és válogatott sorozatból ki vannak tiltva az oroszok, de foci Eb-t rendeznének

Eurosport Magyarország

Publikálva 31/03/2022 - 17:46 GMT+2

Az Orosz Labdarúgó Szövetség komolyan veszi jelentkezését a 2028-as vagy a 2032-es Európa-bajnokságért annak ellenére, hogy az ország ukrajnai háborúja miatt csapataik valamennyi klub- és válogatott sorozatból jelenleg ki vannak tiltva. Az UEFA közlése szerint a 2028-as és a 2032-es rendezőket szeptemberben fogják kihirdetni.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség komolyan veszi jelentkezését a 2028-as vagy a 2032-es Európa-bajnokságért

Fotó: Getty Images

Komolyan gondolják a jelentkezést az oroszok.
Alexey Sorokin, a 2018-as oroszországi világbajnokság szervezőbizottságának elnöke csütörtökön úgy fogalmazott: mindennel rendelkeznek a sikeres rendezéshez.
"Oroszország képes lesz világszínvonalú tornák rendezésére, technikailag most is képes rá" - hangsúlyozta Sorokin a nemzetközi szövetség (FIFA) éves kongresszusán Katarban.
Aleksandr Dyukov, az orosz szövetség elnöke múlt szerdán jelentette be, hogy a szándéknyilatkozatot tartalmazó dokumentumokat a határidő lejárta előtt eljuttatták az európai szövetségnek (UEFA).
Az UEFA közlése szerint a 2028-as és a 2032-es rendezőket szeptemberben fogják kihirdetni.
A szövetségek bejelentése szerint az oroszok mellett a 2028-as kontinenstornára Nagy-Britannia és Írország közösen, valamint Törökország nyújtott be rendezési szándéknyilatkozatot, míg a 2032-es tornával kapcsolatban az olaszok érdeklődnek.
Az UEFA októberben azt közölte, hogy március 23-ig kell jelezni a rendezési szándékot, a kandidálókat pedig áprilisban jelentik be. Minimális követelmény tíz stadion, közülük egynek legalább 60 ezer, kettőnek pedig 50 ezer férőhelyesnek kell lennie. Amennyiben kettőnél több ország rendezné közösen a kontinensviadalt, úgy a házigazdák nem kapnának automatikusan indulási jogot.
A 2024-es Eb-nek Németország ad otthont.
Jelenleg az orosz válogatottak az ukrajnai háború miatt szinte semmilyen sportágban, így labdarúgásban sem szerepelhetnek, az országban pedig nem tarthatnak nemzetközi versenyeket.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés