Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A dánok parádézó 20 évesét 50 millió euróért sem adná el a Sampdoria

Takács Márton

Frissítve 30/06/2021 - 10:46 GMT+2

A dán középpályás, Mikkel Damsgaard alaposan felkeltette az érdeklődést maga iránt az Európa-bajnokságon, de Serie A-s munkaadója nem érdekelt a róla szóló üzletről szóló tárgyalásokban, pedig már a Milan és a Barcelona is kopogtatna a genovaiak ajtaján.

Mikkel Damsgaard remekül helyettesíti Eriksent

Fotó: Getty Images

Az ígéretes balszélső kiemelkedő teljesítményt nyújt az Eb-n.

A Sampdoria figyelmeztette Mikkel Damsgaard esetleges kérőit, hogy a 20 éves játékos nem eladó, a Barcelona és az AC Milan pedig állítólag fontolgatja, hogy ajánlatot tegyen az 50 millió euróra (43 millió font/60 millió dollár) taksált játékosért.
Az ígéretes balszélső kiemelkedő teljesítményt nyújt az Eb-nyolcaddöntős dán csapatban, a torna pedig megfelelő színpadot jelent számára, ahol megmutathatja tehetségét.
Értéke az elmúlt két hétben állítólag az egekbe szökött, és nagy összegű ajánlatok vannak kilátásban érte, de olasz klubjának esze ágában sincs meghallgatni az ajánlatokat ebben a helyzetben sem. Ő vette át Christian Eriksen szerepét a csapatban, és fiatal korához képest rendkívül magabiztosan teszi a dolgát.
A Samp elnöke, Massimo Ferrero így nyilatkozott róla: "Nem tudom, mennyit ér most, mert nem eladó. Szorosan magunknál tartjuk, és segítünk neki fejlődni, mert a végén egészséges profitot akarok termelni. Szerintem valahol 30 és 50 millió euró között lehet az értéke. Tehetséges és messzire fog jutni.”
A genovaiak mindössze 6,75 millió eurót (6 millió font/ 8 millió dollár) fizettek azért, hogy Damsgaardot 2020 szeptemberében leigazolják a Nordsjaellandtól. Első olaszországi idénye során 35 Serie A-s fellépésén két gólt és négy asszisztot jegyzett. Szerződése 2024 nyaráig köti őt a Sampdoriához, de biztosak lehetünk benne, hogy nem fogja ezt kitölteni, és hamarosan egy topklubnál láthatjuk viszont.
Az Európa-bajnokságon az oroszok elleni 4-1-es győzelem során gólt szerzett, és ezzel ő lett a legfiatalabb játékos (20 éves és 353 napos), aki betalált hazája színeiben egy Eb-n. Találatán kívül egy gólpasszt is kiosztott már, motorja a csodálatos focit játszó dán csapatnak.
Amelyben három mérkőzésen 204 percet töltött eddig a pályán. Sokat segít a védekezésben, erős a fejpárbajokban, jól cselez. Tavaly novemberben mutatkozott be hazája nemzeti együttesében, ahol hat fellépésén háromszor volt már eredményes.
Dánia a negyeddöntőben Csehországgal találkozik majd, így Damsgaard újabb lehetőséget kap, hogy lenyűgözze egyre növekvő szurkolótáborát.
Az idei Eb minden bizonnyal már most a legszínvonalasabb focitorna a 2000-es Európa-bajnokság óta. És ha már a 2000-es Eb. 21 évvel ezelőtt, 2000 július 2-án David Trezeguet aranygólja döntötte el a francia-olasz finálét. Damsgaard pedig másnap látta meg a napvilágot.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés