Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sterling új rekordokra tör a Bajnokok Ligája-elődöntő előtt

Sergő Z. András

Publikálva 25/04/2022 - 20:22 GMT+2

Wayne Rooney 30 gólos gólcsúcsa lebeg Raheem Sterling, a Manchester City csatárának szeme előtt. Jelenleg Rooney a legtöbb gólt szerző angol játékos az elit sorozatban, de Sterling arra törekszik, hogy utolérje, és meg is előzze. Kedd este a Real Madrid elleni BL-elődöntőben folytathatja a törlesztést.

Sterling új rekordokra tör a Bajnokok Ligája elődöntő előtt

Fotó: AFP

Raheem Sterling kifejtette: fél szemével már Wayne Rooney 30 gólos rekordját figyeli. A Manchester United korábbi csatára ugyanis ennyiszer talált a hálóba Bajnokok Ligája-meccsen, amivel minden idők legsikeresebb angoljának számít. Sterling, a Manchester City jelenlegi, a Liverpool korábbi csatára holtversenyben áll a második helyen. Paul Scholes-hoz, Rooney korábbi csapattársához hasonlóan 24-szer talált a hálóba.
Ebben pedig nincs benne minden idők egyik legemlékezetesebb BL-párharca, amikor a 2019-es negyeddöntőben a Tottenham ellen 4-3-nál a hosszabbítás perceiben nem adták meg Sterling gólját, mert a videóbíró szerint les volt.
Az eddigi 24 közül a legutolsót az idei évad nyolcaddöntőjében lőtte, hiszen egy góllal ő is részt vett a Sporting CP 5-0-ás legyőzésében Lisszabonban. A jelenleg 27 éves csatár ebben az évadban egyébként háromszor talált kapuba, a fentebb említett gól előtt a csoportküzdelmek során lőtt kettőt hazai pályán: egyet a Club Brugge, egyet a Paris Saint-Germain ellen. Ez utóbbi ráadásul győztes gól volt.
picture

Achraf Hakimi és Raheem Sterling a Manchester City – PSG Bajnokok Ligája csoportmeccsen 2021. november 24-én az Etihad Stadiumban, Manchesterben.

Fotó: AFP

Sterlingnek kedd este újabb lehetősége lesz növelni góljai számát, hiszen a Real Madrid lesz a csapat ellenfele a Bajnokok Ligája elődöntőjében az Etihad Stadionban.
„Miután megszerzed az első gólt, teljesen természetes, hogy újra és újra szeretnéd. Ez az érzés van velem minden szezonban” – nyilatkozta a manchesteriek angol válogatott csatára. „Mindig van valami, ami újabb gólra sarkall, ami alapján tovább tudunk fejlődni. Most ilyen szempont az, hogy én legyek a legeredményesebb angol.”

Irány Madrid?

Némileg pikáns, hogy éppen Sterling nyilatkozott a két csapat egymás elleni mérkőzése előtti sajtótájékoztatón, és hogy éppen a Real Madrid ellen gyarapíthatja Bajnokok Ligája-góljainak számát. A csatár szerződése ugyanis nyáron jár le, de nem akart további részleteket elárulni a jelenlévő újságíróknak.
A játékos legvalószínűbb módon ugyanis Madridban folytatja.
„Jelenleg csak azzal szeretnék foglalkozni, hogy jól érzem magam a játékban. Örömmel tölt el, hogy hozzátehetek a csapathoz. Azt hiszem, ez a legfontosabb” – hárította el a spekulációkat.
Ebben a helyzetben önző dolognak tartanám, hogy szerződésekről nyilatkozzak. Egyelőre játszunk focit, aztán meglátjuk, mi történik a szezon után.
Kedden tehát megkezdődnek a Bajnokok Ligája angol-spanyol elődöntői. A Manchester City tavaly döntőig jutott, ahol a Chelsea ellen maradt alul. Idén a csoport első helye után a Sporting CP és az Atlético Madrid volt az ellenfele, hogy most a másik madridi csapat, a 13-szoros győztes Real Madrid állja útját.
Mivel a csapat az elmúlt években számos bajnoki címet nyert, a Bajnokok Ligája-győzelem azonban még nem jött össze, érezhetően ez áll inkább a csapat fókuszában.
„Minden szezonban azért küzdünk, hogy összegyűjtjük a trófeákat. De a Bajnokok Ligája egyelőre hiányzik. Mindenképpen erre összpontosítunk” – mondta Sterling a sajtótájékoztatón.
Forrás: Independent
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés