Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Guardiolát nem a BL megnyeréséért szerződtette a ManCity, az elvárások azóta nyilván változhattak

Takács Márton

Publikálva 08/05/2022 - 13:08 GMT+2

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere az Angliában eddig eltöltött hat évében még egyszer sem tudta megnyerni csapatával a Bajnokok Ligáját. Tavaly a fináléban, idén az elődöntőben kapott ki a City. Guardiola szerint nem azzal a kizárólagos céllal szerződtette őt klubja, hogy megnyerje a BL-t.

Pep Guardiola 11 éve nem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját

Fotó: AFP

Pep Guardiola nem dől a kardjába, amiért a Manchester City idén sem nyeri meg a Bajnokok Ligáját.
"Ha veszítünk a Bajnokok Ligájában, akkor rossz BL-szezonunk volt? Egyáltalán nem. Ebben a szezonban ismét ott voltunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében.”
A Manchester City évek óta arra törekszik, hogy elhódítsa a legrangosabb európai trófeát, de Pep Guardiola szerint az állása nem a sorozat megnyerésén múlik.
A City percekre volt attól, hogy egymás után másodszor is Bajnokok Ligája-döntőbe jusson, mivel a szerdai elődöntőben összesítésben 5-3-ra állt a Real Madrid ellen. Mégis a spanyol csapat jutott fináléba. Rodrygo kései duplája hosszabbítást ért, Karim Benzema értékesített büntetője pedig Real-továbbjutást jelentett.
"Az elmúlt szezonban 13 mérkőzést játszottunk a Bajnokok Ligájában, ebből tizenegyet megnyertünk, egyet döntetlenre hoztunk és egyet veszítettünk el. Természetesen meg akarjuk nyerni a BL-t, de amikor erre a posztra hívtak, nem mondták, hogy meg kell nyernünk a Bajnokok Ligáját. Még a Premier League-et sem.” – nyilatkozta Guardiola a Sky Sportsnak.
A Citynek már csak ez a trófea hiányzik a gyűjteményéből, és ha ez a katalán által felskiccelt álláspont igaz is lehetett az első években, tavaly és pláne már kaptak egy vajszínű árnyalatot a felé közvetített elvárások.
picture

Úgy túnik, Guardiola gyorsan túltette magát a csalódáson

Fotó: AFP

"Azt mondták, hogy a végsőkig versenyben akarnak maradni minden bajnokságban, hogy olyan csapat legyünk, amelyet a szurkolóinknak jó nézni, és amely minden versenysorozatban annyi mérkőzést nyer, amennyit csak tudunk. Ezért kopogtattak az ajtómon, hogy ide jöjjek. És mi megtettük.
Kétségtelen, hogy ezt minden téren megcsináltuk. Akik ellenünk játszanak, tudják, hogy jók. Futnak, küzdenek, és a legjobbját hozzák ki a riválisból.
Ettől válhatunk stabil klubbá. Egy klub, amelyre számíthatnak. A szponzorok, a szurkolók, az emberek számára, akik követni akarnak minket, amikor bekapcsolják a tévét, és a Man Cityt akarják nézni. Ezeknek a játékosoknak és ennek a csapatnak az őszintesége évek óta figyelemre méltó.” – tette hozzá Guardiola.
picture

Pep Guardiola

Fotó: AFP

A Bajnokok Ligája-csalódás ellenére a City még mindig eredményesen zárhatja az idényt.
A Premier League-ben négy mérkőzéssel a vége előtt azonos pontszámmal áll a City a Liverpoollal (83-83), de a Pool egy mérkőzéssel többet játszott, miután szombaton 1-1-s döntetlent játszott a Tottenhammel.
A regnáló angol bajnok a hétközi vereség után vasárnap délután a Newcastle otthonában léphet pályára. Ezt a meccset a Wolves és a West Ham elleni kirándulás követi, mielőtt a szezont az Aston Villa elleni hazai mérkőzéssel zárnák Kevin de Bruyne és társai.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés