Sadio Mané könnyen tud azonosulni a Bayern München filozófiájával.
A Bayern München 5-3-ra nyert a Lipcse otthonában, ezzel tizedik alkalommal hódította el a német Szuperkupát. Sadio Mané már az első kapura lövésével gólt szerzett, további két próbálkozását les miatt érvénytelenítették.
A 30 éves Mané hat liverpooli év után a nyár elején csatlakozott a Bayernhez, a bundesliga.com-nak pedig azt nyilatkozta, hogy nem is lehetne boldogabb az eredménnyel, az új környezetével és csapattársaival.
Community Shield
A Liverpool az élre tör, de elég lesz-e ehhez egy csatárigazolás?
30/07/2022 07:16
"Hűha! Micsoda nap!" - lelkendezett Mané a Bayern mezében nyert első trófeája után.
"Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem az első hivatalos meccsemet, az első trófeámat. Nem panaszkodhatok. Ahogy korábban mondtam, az első naptól kezdve nagyon boldog vagyok, hogy ennek a nagyszerű klubnak a tagja lehetek.
Könnyű volt alkalmazkodni a fiúkhoz, mert megkönnyítik a dolgomat. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak, ennek a klubnak a része lehetek. Micsoda öröm!
Boldog vagyok, hogy megnyertem ezt a trófeát. És nagyon várom már, hogy még többet nyerjek. Nagyszerű döntés volt a Bundesligába jönni játszani!"

Mané gólörömét gyakran láthatják majd a Bayern drukkerei

Fotó: AFP

A Bayern vezetőedzője, Julian Nagelsmann nagyon meg volt elégedve új szerzeménye teljesítményével az egyesület hivatalos honlapjának nyilatkozva.
"Nagyon jó teljesítmény volt tőle. Ő egy alázatos és földhözragadt játékos. Rendkívül jót tesz nekünk - az öltözőben is. Kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, és egy kiváló srác."
Mané így két egymás utáni meccsen is betalált a Bayern színeiben, a szélsőnek lehetősége lesz arra, hogy sorozatban háromszor is eredményes legyen, amikor augusztus 5-én az Európa-liga-címvédő Eintracht Frankfurt ellen kezdi meg a Bundesliga következő idényét.

Az első, de minden bizonnyal nem az utolsó bayernes trófeával

Fotó: AFP

Az fcbayern.com-nak adott nagyinterjújában a szenegáli támadó pedig bebizonyította, hogy felkészülten érkezett Münchenbe:
"Amikor Salzburgban játszottam, sok Bayern-meccset néztem, és még azután is, hogy Angliába költöztem, mindig figyelemmel kísértem a Bundesligát. Az átigazolásom előtt beszéltem Thiagóval. Mindent elmondott a csapatról és a városról.
Mindenki ismeri a Bayern identitását. Számomra a 'Mia san mia' azt jelenti, hogy mindig a csapat az első. Az összetartás számít, nem az egyén. Ez teszi az FC Bayernt olyan különlegessé. Nagyon könnyen tudok azonosulni ezzel a filozófiával, mert szilárd meggyőződésem, hogy ez a sikerhez vezető út. Az azonosulás a kulcs. Ezért nem haboztam egy pillanatig sem, amikor lehetőségem nyílt Münchenbe költözni."
Premier League
Conte megüzente, a Bayern ne is álmodjon Harry Kane szerződtetéséről
24/07/2022 08:37
Bundesliga
Megszerezték első találataikat a Bayern új sztárjai, hat gólszerzővel pótolták Lewandowskit
21/07/2022 07:55