Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mané túl van az első bayernes edzésén, München eddig sem volt ismeretlen a számára

Takács Márton

Publikálva 09/07/2022 - 19:35 GMT+2

Sadio Mané péntek délután először vett részt edzésen a Bayern Münchennél. A német bajnok Liverpooltól szerződtetett szélsője a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában éveken át igazolta, milyen kitűnő teljesítményre képes, Münchenben először adott ízelítőt abból, hogy mit is tud.

Sadio Mané már az első adandó alkalommal elhomályosította bayernes csapattársait

Fotó: AFP

Sadio Mané alig várja az éles meccseket a Bayern München mezében.
"Nagyon jó volt! Én élveztem, ahogy a többiek is. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Ma volt az első közös napunk, és nagyon izgatottan várom a szezon kezdetét." – így nyitotta a Bayern hivatalos honlapjának adott nyilatkozatát első müncheni tréningje után Sadio Mané.
A 30 éves szenegáli szélső a francia, az osztrák és az angol bajnokság után először szerepel majd a Bundesligában, de nyilván nem voltak teljesen ismeretlenek számára a Bayern München játékosai.
"Ellenfélként már találkoztam velük. Most már csapattársak vagyunk, és örülök, hogy megismerhettem a fiúkat. Néhányan közülük csak a következő napokban érkeznek - alig várom, hogy velük is megismerkedjek, és elkezdjük velük a felkészülést."
Mané hároméves szerződést írt alá a Bayernnel, és a 17-es mezszámot viseli majd új klubjánál. A 31-szeres Bundesliga-bajnok színeiben az amerikai nyári túra keretében a DC United (július 20.) és a Pep Guardiola vezette Manchester City (július 23.) ellen léphet pályára először.
Tétmeccsen pedig a Lipcsével vívandó Szuperkupa-mérkőzésen debütálhat július 30-án.
picture

Mané a Premier League után a Bundesligát is meghódítaná

Fotó: AFP

Addig is úgy tűnik, gyorsan beilleszkedik a számára új környezetbe.
"Amikor Salzburgban éltem, rendszeresen jártam Münchenbe. Az emberek nagyon tisztelettudóak és kedvesek. Ez nagyon imponált nekem, és ez fontos számomra. Az emberek befogadtak, különösen itt a klubban, ami extra motivációt adott nekem. Már játszottam ebben a nagy stadionban, az Allianz Arénában. A szurkolók támogatásával szeretnénk elérni a céljainkat."
Sadio Mané bizonyult a Bayern München legnagyobb nyári igazolásának – legalábbis eddig. A marokkói válogatott jobbhátvéd, Noussair Mazraoui és az új Paul Pogbának tartott Ryan Gravenberch is az Ajaxtól érkezett.
Amennyiben Robert Lewandowski tényleg távozna Münchenből, még várható egy nagy húzás a világklasszis lengyel középcsatár pótlására.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés