Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mané távozásával a Liverpool elveszített egy játékost, de nyert egy szurkolót

Nánási Antal

Publikálva 23/06/2022 - 17:51 GMT+2

A Liverpool klubtévéjének adott érzelemdús interjúban búcsúzott el a Vörösöktől Sadio Mané, aki hat év angliai légióskodás után igazolt a német rekordbajnok Bayern Münchenhez.

Sadio Mané

Fotó: AFP

A szenegáli csatár nagy űrt hagy maga után, a klub azonban készült erre az eshetőségre és gondoskodott a pótlásról.
Sadio Mané a Klopp-korszak első teljes szezonja előtt igazolt a Liverpoolhoz, ez a transzfer pedig, mint később kiderült, közel sem egyedüálló módon, remekül sült el. A szenegáli támadó két honfitársa, El Hadji Diouf és Salif Diao örökébe lépve lett a Vörösök játékosa, elődeihez képest azonban összehasonlíthatatlanul jobban teljesített.
Hat év alatt hat trófea megszerzésében szerzett elévülhetetlen érdemeket, 269 mérkőzésen szerzett 120 góljával pedig a klub történetének 14. legeredményesebb játékosává vált. A csapatszintű sikerek mellett az egyéni elismerések sem kerülték el, angliai karrierje során ugyanis volt a Premier League Aranycipőse, valamint Afrika legjobbja is.
picture

Sadio Mané gólöröme

Fotó: AFP

Most azonban, megannyi siker után új kihívásra vágyott, így elfogadta a Bayern München ajánlatát és Németországba igazolt. Ezzel együtt, mint azt búcsúinterjújában elmondta, mindig is Liverpool-szurkoló marad.
“Minden egyes mérkőzésem után az öltözőbe érve biztos, hogy megnézem, mit játszott a Liverpool, mivel örökre a klub szurkolója maradok. Sok sikert szeretnék kívánni a srácoknak, rajtuk fogom tartani a szemem.”
Mané számára fontos szempont volt, hogy békében, baráti körülmények között váljanak el útjaik a Liverpoollal, távozásának elsődleges oka ugyanis csakis az új kihívás keresése, nem pedig bármiféle elégedetlenség vagy netalán személyes konfliktus.
Sadio Mané félelmetes támadótrió része volt az évek során Mohamed Salah és Roberto Firmino oldalán. Bár ezt a triót nem örökítette meg senki a BBC (Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo) vagy az MSN (Messi-Neymar-Suarez) mintájára alkotott mozaikszóval, a Liverpool gólgépezete nehezen volt elképzelhető egyik vagy másik játékos nélkül.
picture

Mané, Firmino, Salah

Fotó: AFP

A szenegáli támadó távozásával most azonban mindenképpen új korszak kezdődik az Anfielden, erre pedig Luis Diaz téli, valamint Darwin Nunez mostani átigazolásával a klub meg is kezdte a felkészülést. Búcsúinterjújában Mané természetesen nem feledkezett meg két fő társáról, akikkel az évek során rendkívüli hatékonysággal működő támadó potenciált építettek.
“Bobby és Mo – micsoda remek játékosok, minden helyzetet könnyebbé tettetek a számomra a pályán. Óriási volt veletek játszani, különösen Bobby, aki számtalanszor csinált nekem helyet a pályán a mozgásával. Mo pedig egyszerűen elképesztő.”
Mohamed Salah a Twitteren posztolt képekkel és némi szöveggel búcsúzott Münchenbe szerződő ex-csapattársától:
Köszönöm az együtt töltött időt, minden jót kívánok életed új kalandjához! Mindannyiunknak hiányozni fogsz!
Az interjúban arról is szó esett, mennyire várja az eligazoló Mané, hogy ellenfélként esetleg visszatérjen az Anfieldre. Mint válaszában a szenegáli támadó elmondta, a Bajnokok Ligájában minden elképzelhető, ő személy szerint örülne a lehetőségnek, azt azonban még nem tudja, hogyan kezelné a helyzetet. Ez minden bizonnyal csak akkor derülne ki, ha sor kerüne rá.
“Civilben”, nézőként azonban sokkal valószínűbb, hogy benéz az Anfieldre vagy a melwoodi edzőközpontba, Németországba szerződésével ugyanis közel sem vág el minden Liverpoolhoz fűződő szálat.
Megtartom a házamat Liverpoolban. Nagyon szeretnék egy nap visszajönni, beköszönni az Anfieldre és akár megnézni a csapat egyik mérkőzését. Innentől kezdve a Liverpool első számú szurkolója leszek.
Forrás: Goal
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés