Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Sallai Roland nélkül felálló Freiburg csúnya vereséget szenvedett a Wolfsburg otthonában

Eurosport Magyarország

Frissítve 21/01/2023 - 21:39 GMT+1

Hat gólt kapott, de rúgni egyet sem tudott a Freiburg a Wolfsburg ellen a Bundesligában. Sallai mellett Schafer Andrásnak is sérülés miatt kellett kihagynia ezt a fordulót, de csapata az Union Berlin a Frankfurthoz hasonlóan, nyerni tudott.

Patrick Wimmer a Wolfsburg játékosa

Fotó: Getty Images

A Wolfsburg otthon 6-0-ra kiütötte a Freiburgot a német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombati játéknapján.
A vendégcsapatban sérülés miatt nem állt rendelkezésre Sallai Roland. A magyar válogatott szélső társai már a találkozó második percében hátrányba kerültek, majd a dán Jonas Wind kilenc perc alatt duplázott, így háromgólos lett a különbség. A Wolfsburg a második felvonásban is háromszor volt eredményes, amelyre a Freiburg részéről nem érkezett válasz.
A játéknap másik érintett magyar válogatottja Schäfer András volt, azonban sérülés miatt a középpályás sem lépett pályára. Csapata, az Union Berlin kihagyott büntető után a 43. percben hátrányba került otthon a Hoffenheim ellen, de a 73. percben egyenlített, majd a 90. percben már fordított is. Mindkét berlini találatot a holland Danilho Doekhi szerezte. A 3-1-es végeredményt Jamie Leweling állította be a 96. percben.
Az Union Berlin és az Eintracht Frankfurt hazai győzelmével - utóbbi 3-0-ra kerekedett otthon a Schalke fölé - pontszámban beérte a forduló előtt második helyezett Freiburgot, amelyet jobb gólkülönbségükkel megelőztek és leszorítottak a dobogós helyekről is.
A Borussia Dortmund - amely a forduló vasárnapi játéknapján fogadja majd az Augsburgot - délután jelentette be, hogy több hónapos egyeztetést és a hét elején adott ultimátumot követően mégis sikerült megállapodnia Youssoufa Moukoko június végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A katari világbajnokságot is megjárt, kameruni származású, 18 éves német válogatott támadó az új megállapodás értelmében 2026 nyaráig kötelezte el magát a dortmundiakhoz.
A Köln otthon 7-1-re lelépte a Werder Brement, a 9. percben kezdte meg a gólgyártást, a 36. percben pedig már 5-0-ra vezettek. A hazai együttesben Steffen Tigges, valamint a tunéziai válogatottal a katari világbajnokságot megjárt Ellyes Skíri duplázott. A Werder szépítő gólját a német válogatott Niclas Füllkrug szerezte.
A Köln ezt megelőzően öt forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtött, ezeken a mérkőzéseken összesen két gólt szerzett, háromszor pedig eredménytelen volt.
Bundesliga, 16. forduló:
  • Wolfsburg-Freiburg 6-0 (3-0)
  • Eintracht Frankfurt-Schalke 04 3-0 (1-0)
  • Union Berlin-Hoffenheim 3-1 (0-1)
  • 1. FC Köln-Werder Bremen 7-1 (5-1)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása