Joshua Kimmich végre elhagyhatta a szobafogságát, miután negatív PCR tesztet produkált. Az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok viszont nem találtak mindent rendben, ezért idén már biztos nem látjuk a pályán a Bayern középpályását.
„Már nagyon várom, hogy újra a csapattal legyek, de sajnos még egy kicsit türelmesnek kell maradnom. Az orvosok infiltrációt láttak a tüdőmön, ezért még egy darabig nem végezhetek teljes értékű edzésmunkát. Az idei 3 meccsünket csak a kanapéról nézhetem, de januárban visszatérek.”
Labdarúgás
Bundesliga-játékosok szerint Lewandowski és Klopp volt a 2021-es év legjobbja
03/01/2022 11:44
Kimmich korábban maga ismerte be, hogy nincs beoltva, viszont novemberben már annyi időt töltött karanténban emiatt, hogy úgy tervezte a téli szünetben végre túlesik a vakcináción. Azt, hogy a tüdején feltűnő folt mégis mit jelent, arról a német Eurosport honlapja egy müncheni klinikán dolgozó tüdőgyógyász szakorvost kérdezett. Természetesen fontos leszögezni, hogy a koronavírus következményeiről csak általánosságban lehet beszélni, hiszen Kimmich pontos állapotát csak a kezelőorvosai ismerhetik.
„Akkor beszélhetünk tüdő infiltrációról, amikor valamilyen gyulladásos folyamat miatt a röntgenképen egy világosabb foltot látunk. Ilyeneket a koronavírus sokszor okoz. Az mindenképpen jó hír, hogy Kimmich csak enyhe infiltrációról ír, valószínűleg nincs nagy baj a háttérben, ilyenkor egyszerűen időt kell adni a szervezetnek, hogy meggyógyuljon. Ebben az időszakban minden fizikai aktivitást mellőzni kell, így még edzésekről sem lehet szó. Általánosságban azt is elmondhatjuk, hogy az ilyen gyulladások elkerülhetőek az oltással.”
A Bundesligában sajnos már több példa is akadt arra, amikor egy fiatal, életerős sportolót is komolyan megvisel a COVID. Rune Jarsten, a Hertha kapusa a válogatott összetartásán fertőződött meg még áprilisban és egy hetet kellett kórházban töltenie. Végül a fertőzés a szívizmát is elérte, és a mai napig nem tudott pályára lépni. A Freiburg játékosa Jonathan Schmid három hónap kihagyás után nemrég csatlakozhatott a csapathoz, de a pályára még ő sem került vissza.
Joshua Kimmich januárban újra pályán lehet, de a szurkolókat újra maga mellé kell majd állítania. Korábban igazi példaképnek számított, de a pandémia miatt túlfűtött közhangulat nagyon hamar ellene fordult, miután kifejtette az oltással kapcsolatos ellenérzéseit. Reméljük, hogy a késlekedésnek nem lesz hosszú távú egészségügyi hatása és Kimmich végre a focira koncentrálhat.
Forrás: eurosport.de
Bundesliga
Két héten belül másodszor került karanténba a Bayern oltatlan klasszisa
19/11/2021 18:11
Bundesliga
A Bayern egyik legjobbja oltási kampányokat támogat, de még nem oltatta be magát a Covid ellen
28/10/2021 15:42