Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Eddig nem volt hajlandó beoltatni magát, két héten belül másodszor került karanténba a Bayern klasszisa

Wojciechowski Patricia

Publikálva 19/11/2021 - 19:11 GMT+1

Szűk két hét alatt másodszor is karanténba kell vonulnia Joshua Kimmichnek, ezáltal a Bayern München következő két mérkőzését biztosan kihagyja.

Joshua Kimmich ismét karanténban

Fotó: Getty Images

Kimmich nincs beoltva, így szigorúbb előírások vonatkoznak rá, mint társaira.

Joshua Kimmich egészséges, ennek ellenére rövid időn belül másodszor kell karanténba vonulnia, és mérkőzéseket mulasztania. A Bayern klasszisát korábban többen is élesen kritizálták, amiért nincs beoltva koronavírus elleni védővakcinával, az utóbbi kevesebb mint két hétben pedig másodszor szabtak ki rá karanténkötelezettséget emiatt.
Kimmich először november 8-án került karanténba, miután közeli kontaktban volt a pozitív koronavírus-tesztet produkáló Niklas Sülével, és így lemaradt a német válogatott elmúlt két mérkőzéséről. Nemrég szabadult a karanténból, mégis újra vissza kell térnie oda. Kimmich már a Bayern csütörtöki edzésén sem volt jelen, ugyanis privát környezetében került kapcsolatba olyan személlyel, aki koronavírus-fertőzés gyanúja alatt állt. S miután az említett személy tesztje pozitív lett, a Bayern pénteken megerősítette, hogy az oltatlan Kimmichre újabb karantén vár.
Ha Kimmichnél nem lépnek fel tünetek, legkorábban hét nap múlva szabadulhat, a pénteki Augsburg elleni bajnokiról és a Dinamo Kijev elleni keddi BL-mérkőzésről biztosan lemarad.
A 26 éves középpályás az utóbbi hetekben állandóan a koronavírus elleni védőoltásokról szóló viták középpontjában találta magát Németországban. A korábban sokak által példaképnek tartott focista bizonyos vélemények szerint rossz üzenetet közvetít azzal, hogy nem hajlandó beoltatni magát. Kimmich korábban úgy nyilatkozott, nem kifejezetten oltásellenes, csak nem győzték még meg teljesen. „Mindenkinek magának kell meghoznia a döntést. Nagyon jó esély van arra, hogy mégis beoltatom magam. Egyszerűen csak még mindig vannak aggályaim"- fogalmazta meg Kimmich. Könnyen lehet, hogy a folyamatos karanténok hatására megváltoztatja döntését az oltásról.
Jelenleg a Német Labdarúgó Szövetség és a klubok is játékosaikra bízzák a döntést vakcinaügyben. Ugyanakkor a napokban egyre többször felmerült német politikusok körében, hogy esetleg a labdarúgásban is bevezetik az úgynevezett 2G-szabályt, azaz csak kétszer beoltott játékosok léphetnének pályára. Az utóbbi hetekben nagyon Kimmichre hegyezték ki a témát, ennek ellenére nem a Bayern játékosa az egyetlen a Bundesligában, aki nem oltatta be magát. Kérdéses, jogilag megvalósítható-e a szigorú szabályozás, és hogyan döntenek az illetékesek.
Kimmich példájából kiindulva, nehéz elképzelni, hogy a gyorsuló járvánügyi adatok mellett az oltatlan játékosok el tudják kerülni a koronavírus-fertőzött személyekkel történő érintkezést, s miután ilyenkor karanténkényszerbe kerülnek, akár csapata eredményeit is befolyásolhatja, ha egy kulcsjátékos karantén miatt marad le egy fontos mérkőzésről.
picture

Joshua Kimmich steht wegen seines Impfstatusses in der Kritik

Fotó: Getty Images

Szintén felmerülő kérdés az oltatlan játékosok idegenbeli meccsre történő utazása. A különböző tartományok, országok különböző járvánügyi előírásokkal rendelkeznek, így előfordulhat, hogy az oltatlan játékos nem szállhat meg a csapathotelben, sőt, szigorítások esetén akár ennél drasztikusabb intézkedések is megtörténhetnek. A DPA információi szerint a Bundesliga-játékosok körében nagy arányú az átoltottság, mindössze a focisták nagyjából 10%-a nincs beoltva.
A német fociban egy másik vakcina körüli eset is felmerült a napokban. A másodosztályú Werder Bremen edzőjével, Markus Anfanggal szemben vizsgálat indult, azzal vádolják ugyanis, hogy hamis vakcinaigazolványt használt. Az edző tagadja a vádakat, szerinte félreértésről van szó, és reméli, gyorsan tisztázzák ügyét.
Forrás: részben Kicker, Spiegel
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés