Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mi lesz Götzével?

Eurosport
Eurosport

Publikálva 27/05/2016 - 09:09 GMT+2

Egymásnak erősen ellentmondó hírek érkeznek a támadó jövőjéről.

Fotó: Eurosport

Karl Heinz Rumennigge, a Bayern elnöke meglepetését fejezte ki arra vonatkozóan, hogy Mario Götze maradni akar a klubnál. Götze a nyáron utolsó 12 hónapját kezdi a szerződéséből, és mindenki arra számított, hogy azok után, hogy Pep Guardiola az igazán fontos mérkőzéseken rendszeresen mellőzte, majd távozik. Volt edzőjét és volt csapatát, a Liverpoolt és a Dortmundot említették, mint lehetséges célpontot.
A dolog csak erősödött azzal, hogy a hónap elején napvilágot látott annak a telefonbeszélgetésnek a tartalma, amelyben az érkező edző, Carlo Ancelotti beszélt Götzével a jövőről. Az olasz terveiben nem szerepel a világbajnoki döntőben győztes gólt szerző támadó. Götze a Bild-nek adott interjújában már cáfolta, hogy ez lenne a helyzet, és kijelentette: marad a csapatnál, és megpróbálja beverekedni magát a kezdőbe.
Csütörtökön erre reagálva mondta Rumennigge, hogy:
Mindent tisztáztunk Marioval. Tudja, hogy a klub milyen álláspontot képvisel, és azt is, hogy az új edző hogyan vélekedik. Át kell gondolnia a dolgokat, akar-e folyamatosan pályán lenni, vagy sem.
Hétfőn egyébként Götze ügynökséget váltott. A régi, a SportsTotal már tető alá hozta volna az üzletet a Liverpoollal, mely szerint a Bayern 25 millió eurót, Götze pedig évi 12-t kapott volna. Az új: a családja és a müncheni Dr. Peter Duvinage lett.
Joachim Löw és Oliver Bierhoff a német válogatott szövetségi kapitánya és csapatmenedzsere egyébként üdvözölte a döntést, mondván így Götze teljes mértékben a kontinenstornára koncentrálhat. Ebbe kapaszkodott Rumennigge is:
Lehet, hogy csak azért mondta ezt, hogy az Európa-bajnokságon ne zavarják a jövője körüli spekulációk.
Hogy valami nem stimmel azt érezni. Azt meg tudjuk, ha a Bayern elnöke valakit nem akar látni, akkor az a legritkább esetben marad. A végső döntéssel viszont úgy tűnik, legalább az Eb végéig várnunk kell.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés