Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megvan Guardiola első igazolása!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 02/06/2016 - 11:23 GMT+2

A ManCity hivatalosan is bejelentette Pep Guardiola első igazolását, aki levélben búcsúzott a szurkolóitól.

Fotó: Eurosport

A Premier League-ben szereplő Manchester City hivatalosa is bejelentette, hogy szerződtette a Borussia Dortmund német játékosát, Ilkay Gündogant. A hír voltaképpen nem meglepő, Gündogan menedzsere többször járt már Angliában és szinte mindannyiszor le is fényképezték, amint éppen „főnöke” átigazolását készíti elő. Pep Guardiola sem csinált belőle titkot, hogy szeretné a játékost megszerezni, még annak ellenére is, hogy jelenleg éppen sérült.
A jelenleg térdsérüléssel bajlódó – és egyáltalán nem biztos, hogy az idénykezdésre felépülő - Gündogan így Guardiola első manchesteri igazolása lett, a Sky Sports értesülései szerint négy évre írt alá és a BVB 21 millió fontot kapott érte. Gündogan 105 mérkőzésen játszott a Dortmund színeiben, neve mellett 10 gól és 13 gólpassz áll.

Gündogan szerződtetését elég mesterkélt módon jelentette be a City: a játékos saját Twitter oldalán angolul annyit írt, hogy jelentsük be Gündogan érkezését, mire a City hivatalos fiókján a szerkesztők válaszként ezt írták: jó tervnek tűnik, csináljuk.

A kissé színpadias bejelentés persze gyaníthatóan nem érdekli a City-drukkereket, ők csak szimplán örülnek annak, hogy egy világklasszis játékos érkezik hozzájuk. Gündogan természetesen két lábbal a Föld fölött jár jelen pillanat, elmondása szerint minden nagyon gyorsan történt.
„Nagyon örülök, hogy aláírhattam a Manchester City-hez. Amikor megtudtam, hogy a City érdeklődik irántam, rögtön jönni akartam. Azt követően kicsit felgyorsultak a dolgok.”
Persze a dortmundi időkről is beszélt:
„Minden pillanatát imádtam a dortmundi időszaknak és ezúton is szeretném megköszönni a klubnak és a szurkolóknak azt az öt gyönyörű évet, amelyet eltölthettem Dortmundban. Teret adtak nekem, hittek bennem, én pedig esélyt kaptam arra, hogy jobb játékossá váljak. Bíztak bennem és mindig türelmesek voltak velem, amiért nagyon hálás vagyok.”
Gündogan üzent a City-drukkereknek is:
„Azt mindenképpen megígérhetem, hogy mindent bele fogok adni, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy címeket nyerjünk Angilában és Anglián kívül is. Nagyon érdekes és izgalmas időszak elé nézünk. Számomra új kaland kezdődik, nagy dolgokat szeretnék véghezvinni. A lehetőség, hogy Pep Guardiolával dolgozhatok együtt nagyon motivál, nagyon jól esik, hogy külön akart engem és én lettem az első igazolása. A legjobb éveim még előttem állnak, hiszem, hogy együtt valami igazán nagyot hozhatunk össze.”
És természetesen nem feledkezett meg a dortmundi szurkolókról sem, akiknek levelet írt:
Sziasztok Srácok!Öt sikeres év után a dortmundi időszakom a végéhez érkezett. Rengeteg győzelmet ünnepeltünk együtt és volt, hogy vereségek miatt is egymást támogattuk. Szeretnék külön köszönetet mondani Jürgen Kloppnak és Thomas Tuchelnek, mindketten edzőim voltak a BVB-nél. Nagyszerű időszakot töltöttem el a klubnál, nekik köszönhetően fejlődni tudtam és mára válogatottnak mondhatom magam. Nagyon hálás vagyok a klub összes dolgozójának, a csapattársaimnak, és persze a szurkolóknak, akik mindig támogattak.Az átigazolásom okát nem biztos, hogy nagyon magyarázni kell. Óriási lehetőség együtt dolgozni Pep Guardiolával Manchesterben. Guardiola meghívott Manchesterbe és beszélgettünk, meggyőzött a filozófiájával. Hiszek abban, hogy ez a legjobb lépés, amit a karrierem érdekében most megtehetek. A vezetésével még jobb játékossá szeretnék válni, fejlődni szeretnék.Örülök, hogy a sérülésem ellenére nem kell úgy elhagynom Dortmundod, hogy a klub nem kap értem pénzt. Sok szerencsét kívánok a BVB-nek a jövőben, én pedig mostantól azon leszek, hogy a lehető leggyorsabban felépüljek a sérülésemből.Illy
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés