Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Beindult az edzőkeringő

Eurosport
Eurosport

Publikálva 26/05/2016 - 13:42 GMT+2

Két csapatnál is felállt a sikeredző a Bundesligában.

Fotó: Eurosport

Azt már az utolsó forduló előtt megtudhattuk, hogy André Breitenreiter az idény végén távozik a Schalkétól. Most már azt is tudjuk, hogy ki érkezhet a helyére, és azt is hogy a helyettes helyettese ki lesz, és...
A dominó tehát beindult. Az a Markus Weinzierl, aki pár éve úgy lett az Augsburg edzője, hogy előtte a legmagasabb szint a harmadosztály volt, ahová eljutott, a Schalkénél kap lehetőséget. Feltéve, hogy a két klub egyezségre tud jutni a kompenzációt illetően, hiszen Weinzierlnek 2019-ig élő szerződése van az Augsburggal. A tavaly csodának számító ötödik helyet elérő, és így története első nemzetközi kupás szereplését kiharcoló sikeredző, aki idén az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába vezette csapatát, ahol csak a későbbi döntős Liverpool állította meg, a következőket mondta:
Mit tennének a helyemben? Vissza kellene utasítanom az ajánlatot, mert lehet, hogy nem leszek sikeres? Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom, de mit veszíthetek?  Ha minden balul sül el, akkor egy leszek a sok közül, akinek nem sikerült. De sikerülni fog, mert már régóta készülök rá.
Az utód utóda sem tehetségtelen. A Darmstadtot két év alatt a harmadosztályból a Bundesligába kormányzó Dirk Schuster, aki már fel is kérte a vezetőséget, hogy fogadják el lemondását, mert 2018-ig ugyan él a szerződése, de azok után, hogy a legvékonyabb pénztárcával, sokak tuti kieső-favoritjaként vágtak neki a szezonnak, mégis benn tudta tartani csapatát.
Itt is, ott is egyezkedni kell tehát a feleknek, de sokatmondó, hogy az edzők már meg tudtak egyezni leendő csapataikkal, így csak bízhatunk abban, hogy nem kerekedik hasonló történet ebből, mint Tomas Tuchel és a Mainz között, amikor is a jelenlegi Dortmund-edzőnek nem bontották fel - a távozási szándéka ellenére sem - a szerződését. Ehelyett egy évig munka nélkül várhatta, amíg kinyílik a kapu Dortmundban.
Mondjuk, megérte.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés