Nagy László: a szezon legszebb része következik

"A szezon legszebb része következik így, hogy a csapat életben van, és van miért küzdeni. A játékosok ezért dolgoznak 10-11 hónapon keresztül, és ez jó visszajelzés számukra, illetve a szurkolóink felé, hogy a munka el lett végezve" - nyilatkozta az MTI-nek Nagy László a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián.
A veszprémiek a BL rájátszásának első fordulójában az északmacedón Vardar Szkopjét, a negyeddöntőben pedig a tavaly ezüstérmes dán Aalborgot búcsúztatták, így bejutottak a június 18-19-én sorra kerülő kölni négyes döntőbe. A vezetőség részéről a szezon előtt és alatt is elhangzott, hogy ezúttal nem elvárás és nem kimondott célkitűzés az elődöntőbe jutás.
Bajnokok Ligája
A veszprém irányítójátékosa sem érti mi történt a BL kölni négyes döntőjében
EGY NAPJA
"Továbbra is azt gondolom, nem lett volna reális elvárás a csapattal szemben a négy közé jutás, de a tavaszi szezon úgy alakult, hogy ezt mégis sikerült teljesíteni" - mondta Nagy László. Hozzátette, a Párizsban, Szkopjéban és Szegeden elért győzelem, illetve a Magyar Kupa elődöntőjében ugyancsak a Szeged legyőzése mind olyan meccsek voltak, amelyekből lehet táplálkozni, erőt meríteni, és ez mindenképpen jó előjel a szezon vége előtt.
A BL negyeddöntőjének első mérkőzésén a veszprémiek házigazdaként nagy bravúrral 36-29-re legyőzték az Aalborgot. A játékosként 209-szeres válogatott jobbátlövő felidézte, hogy a második félidőben védekezésben nyújtott teljesítmény magas szintű volt, és ehhez jó kapusteljesítmény társult. Támadásban megfelelően oszlottak meg a terhek, a többség három-négy gólig jutott, ezek mind azt mutatják, hogy a csapatmunka hozta meg a sikert.
Hozzáfűzte, ugyanez folytatódott Dániában is, egészen a negyvenedik percig. Megítélése szerint a játék képével utána sem volt nagy probléma, de a tiszta helyzeteik kimaradtak, a hazaiak kapusa extrát hozott, ennek ellenére bár 37-35-ös vereséggel, de magabiztosan jutott a négyes döntőbe a magyar együttes.
Az elődöntő sorsolását kedden 11 órától rendezik. A Veszprém ellenfele a címvédő Barcelona, a lengyel Lomza Vive Kielce vagy a német THW Kiel lesz. Nagy László elmondta, a fejében van egy elképzelés arról, melyik csapatnak örülne a legjobban, illetve melyiket szeretné elkerülni, de a sorsolás előtt ezt nem árulja el.
Könnyű ellenfél itt már nincs, de egy hétvégén bármi megtörténhet. Aki győzni szeretne, annak mindenkit, bárhol le kell tudnia győzni"
- magyarázta.
A veszprémiek tizedik alkalommal jutottak a legjobb négy közé a BL-ben, a kölni tornán pedig hetedszer vehetnek részt.
A bajnokság alapszakaszából már csak egy mérkőzése van hátra a csapatnak: jövő szombaton a Tatabányát fogadja. A bajnoki döntő első találkozójára június 3-án, pénteken 18.45-től kerül sor Szegeden, a visszavágót pedig június 11-én, szombaton 17.45-től játsszák Veszprémben.
(MTI)
Kézilabda
Nem egy, hanem rögtön két olimpiai bajnokkal erősít a Telekom Veszprém
23/06/2022 11:00
Bajnokok Ligája
Ha papíron nem is volt igazán sikeres a Veszprém szezonja, az öltözőt nagyon rendberakták Ilićék
22/06/2022 10:54